Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ονομάζομαι ...Συνεχής

Όταν γεννήθηκα , πήρα το όνομα ενός Ρωμαίου τυχοδιώκτη

,λάτρη της εξουσίας ,που εκμεταλλεύθηκε την κρυφή πίστη των στρατιωτών στον χριστιανισμό ,για να διεκδικήσει το δικαίωμα του πρωτότοκου αδελφού του για τον θρόνο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και να νικήσει, χρησιμοποιώντας έντεχνα την μυθοπλασία του 'εν τουτο νίκα' μια μερα πριν την τελική μάχη ,με αποτέλεσμα να αυτομολήσουν πολλοι στρατιώτες του αντιπάλου του στο δικό του στρατόπεδο και να αλλάξουν αποφασιστικά οι αναλογίες των στρατευμάτων. Ο φόβος του μήπως τον δολοφονήσει ο στρατός του (το 90% των καισαρ...έων έτσι πήγε) τον έκανε να μιλήσει για ανεξιθρησκεία ,υποσχόμενος ψευδώς, έμμεσα, την ισότητα μπροστά στις οικονομικές ευκαιρίες που οι χριστιανοί ιεραπόστολοι της εποχής ,υπόσχoνταν στις ισοπεδωμένες λαϊκές μάζες για να τις προσηλυτίσουν Αυτή η απόφαση του (για προσωπικό του όφελος), του έδωσε τελικά το προσωνυμία Μέγας και τον ... Αγιάσανε. Έφτιαξε την Κωνσταντινούπολη νεα πρωτεύουσα για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ρωμαϊκή σύγκλητο και να φτιάξει μία νέα άρχουσα τάξη ,με τα πρόσωπα που τον βόλευαν . Ευφυέστατο Μοναδική πολιτική και ηγετική προσωπικότητα που ακόμα και σήμερα οι πράξεις του ορίζουν τις ζωές μας.Όμως Άγιος ? Με την ίδια λογική πρέπει να ονομάσουμε Άγιο και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Εγώ προσωπικά ,θα προτιμούσα να έπαιρνα το όνομα μου από αυτόν.

Έναν άνδρα που ενώ ήξερε ότι αν έπαιρνε την εξουσία θα ήταν σίγουρος θάνατος γι αυτόν προτίμησε να αναλάβει τις ευθύνες μίας αυτοκρατορίας που βυθιζόταν και να καταφέρει να γλυτώσει όσους ανθρώπους μπορούσε περισσότερους διατηρώντας την ελπίδα αναμμένη μέχρι και την τελευταία στιγμή γι αυτούς. Πέθανε πολεμώντας ενώ είχε κάθε τρόπο να διαφύγει. Ποτέ δεν προτάθηκε για άγιος γιατι συνδέθηκε με μια από της πιο μαυρες σελίδες της Ελληνικής Ιστοριας και ας μην εφταιγε γι αυτές. Αυταπάρνηση και θυσία για το γενικότερο καλό. Αυτά είναι συστατικά για Αγιοσύνη.
.
Χρονια πολλα στους Συνεχεις ( Constand ) όλου του κόσμου,και στις Κυριευμένες (Ελένη = Αλίσκομαι).

21 σχόλια:

Artanis είπε...

Έχεις δίκιο, έτσι ακριβώς...Μου κάνει εντύπωση πάντως που το έψαξες, ελάχιστοι το κάνουν...Θα παίξω κι εγώ αυτό το παιχνίδι, εντός των ημερών...
Καλό απόγευμα...

mAuVe είπε...

χρόνια σου πολλά λοιπόν
για (το) αύριο
για ό,τι στ'αλήθεια επιθυμείς ν'αγγίξεις &
να σ'αγγίξει

αλλιώτικη σκοπιά
ενδιαφέρουσα
ιδιαίτερη

έχεις το λατρεμένο όνομα του πατέρα μου, που εδώ και πέντε & κάτι χρόνια έφυγε... έκτοτε η εν λόγω ημέρα πάντα μου στέλνει ένα σκίρτημα πολύ ξεχωριστό

Τρελός του Χωριού είπε...

Artanis
.
Η ιστορία γράφεται πάντα απο τους νικητές. Έτσι , αν απλά διαβάζουμε χωρίς να ψάχνουμε χάνουμε πάντα την Αλήθεια . Προτιμώ να ονομάζομαι ... ελάχιστος, ψάχνοντας την αλήθεια ,μέσα από την κοινή λογική και τις παράλληλες ιστορικές πηγές,παρά Μέγας παραποιώντας την .
.
Θα είναι χαρά μου να παίζουμε τέτοια παιχνίδια Αλήθειας.
.
Πάντα χαίρομαι που περνάς.

Τρελός του Χωριού είπε...

mauve
.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου για πολλά χρόνια. Αυτό βέβαια είναι το δευτερο μου μέλημα. Το πρώτο μου είναι τα χρόνια καλά.
.
Κάθε που κοιτάζω στον καθρέφτη ,βλέπω όψεις αγαπημένων ανθρώπων που .. φήγαν .Στις σκέψεις μου στο λόγο μου στο χαμόγελό μου . Δενφήγαν αυτοι οι ανθρωποι .Απλά είρθαν πολύ κοντά μου .Τόσο , που δεν μπορώ πιά να τους δώ όμως μπορώ και τους νοιώθω στο κάθε μου βήμα.
.
Πόσο πρέπει να σε ευχαρηστήσω που μου ανοίγεις την καρδιά σου? κάθε χαμόγελο μου αυτην την στιγμή ,είναι για εσένα.

the boy with the arab strap είπε...

χρονια πολλααααα τρελλε και να γραφεις συχνοτερα , δεν ειναι κατασταση αυτη με σενα , αλλα τρελος εισαι οτι θελεις κανεις :))).και τα λες με το ονομα τους τα πραγματα , αυτος ο πρωτος που αναφερεις δεν θελω να τον ονομασω, 2000 χρ. πισω μας πηγε . anyway καλα να περασεις , που σιγουρα θα περασεις !!!!!

Σταλαγματιά είπε...

Χρόνια πολλά σε όσους έχουν την τιμή να φέρουν το όνομα του.
Χρόνια πολλά λοιπόν στους Συνεχεις ( Constand ) όλου του κόσμου,
και στις Κυριευμένες (Ελένη = Αλίσκομαι) όπως είπες!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Αναστασία
.
Ώς ένας εξ όλων αυτών που φέρουμε το όνομα τουτο ,σε ευχαριστώ για τις ευχές. Μέσα μου όμως βέβαια βαθυά ,πιστεύω ότι ο άνδρας δίνει δύναμη και αξιοπρέπεια στο όνομά του και όχι το όνομα στον άνδρα.

Τρελός του Χωριού είπε...

Krasi & nero sta oneira mas.
.
Επί των ημερων του Μέγα Κωνσταντίνου ,αρχιερέα του θεού΄Ήλιου , στην Νίκαια ,επιτελέστηκε το μεγαλύτερο έγκλημα κατα του χριστιανισμού. Ο Χριστός έπαψε να είναι ο θεάνθρωπος που ήρθε να λυτρώσει τον κόσμο και έγινε ένα σύμβολο εξουσίας της εκλησσίας και των βασιλέων.Αγάπη και συγχώρεση είναι τελικά η μόνη πάγκόσμια θρησκεία.Ο δρόμος.
.
Μην με μαλλώνεις κρασι&νερό μου,για τους χρόνους που γράφω.Έχω μία ζωή με 12ωρη και 6ήμερη εργασία στην επιχειρησή μου,2ωρη 6ήμερη γυμνασική και βαθυά ανάγκη για καλητεχνική δημιουργεία τον ελάχιστο υπόλοιπο χρόνο.Μία φορά την εβδομάδα ,μαζεύω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου και τα μοιράομαι μαζί σας. Με πάντα μεγάλη μου χαρά.
.
Σε ευχαριστώ που πέρασες.

Μαργαρίτα είπε...

Ωστε.. Κωνσταντίνος!!

Χρόνια Πολλά λοιπόν Κωνσταντίνε..
Καλά και Δημιουργικά...
Είσαι Ανήσυχο Πνεύμα.. Πολύ!
Ατίθασο και Δυναμικό..
Εύχομαι να βρεις το δρόμο σου
και να γίνεις Πραγματικά
Ελεύθερος!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα ...!!!!!
πέρασα να ευχηθώ όσα χρόνια θέλεις εσύ (αν είναι και πολλά ακόμα καλύτερα) αρκεί να περνάς καλά.. γέλιο , αγάπη και υγεία...
σου εύχομαι ότι πιο τρελό έχει περάσει από το μυαλό σου!!!!!!

φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

the boy with the arab strap είπε...

@ τρελλε ..δεν σε μαλωνω απλα γραφεις ωραια και εχουν ενδιαφερον οι σκεψεις σου . χρονια πολλα και παλι!!!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Μαργαρίτα σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ναι . Η Ελευθερια και η Γνώση και η Δημιουργία είναι οι ... εμμονές μου. Χτυπησες είναι η αλήθεια ευαίσθητες χορδές μου με τα λόγια σου. Επί του στήμωνος η σκέψη σου ,γι αυτό και πάντα καλοδεχούμενη.
:))

Τρελός του Χωριού είπε...

Ζαχαρούλα μου, γέλιο αγάπη και υγεία. Βαθυές ευχές .Προσδόκιμες πάντα στην ζωή ενός τρελλού. Σε ευχαριστώ που μου τις δώρισες.
.
Εγώ με την σειρά μου εύχομαι δυνατές στιγμές στην μητέρα σου.Ελπίζω να προλάβεις όλα αυτα τα φαγητά που έχεις τάξει στην αγάπη σου για αυτήν, για σήμερα.
Αν ακούσεις κανένα κουδούνι αργά το βράδυ στο σπίτι σου ,έγω θα είμαι. Θα έχω έρθει για να δοκιμάσω αυτά που έχεις φτιάξει.Γι αυτό βάλε λίγο απο όλα στον βωμό του χαμμένου τρελλού.
:)))
.

Τρελός του Χωριού είπε...

Krasi&nero sta oneira mas, katalabaino ton logo των λόγων σου, kai se euxaristo polu gi auto.
:)))

Artanis είπε...

Κατά μία άποψη, το όνομα Ελένη έχει τις ρίζες της στη λέξη "σέλας"=λάμψη, εξ' ού και σελήνη...Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε οτι ήταν γενικά λαμπρή παρουσία, είτε οτι ήταν ξανθιά, γνωστό προσωνύμιό της, στην Ιλιάδα, ως ξανθή ή χρυσή...Αυτό εξηγεί και το γεγονός οτι το όνομα υπάρχει και σε ανδρική εκδοχή (Έλενος, ένα εξίσου λαμπρό άτομο στην Ιλιάδα)...
Σχετικά με το σχόλιό σου, και εφόσον σε λένε Κωνσταντίνο, τότε κι εμένα με λένε Δέσποινα...Και το έχω ψάξει πολύ το ζήτημα...

maya είπε...

εχτές γνώρισα μια "Βασίλω" !!!!
ω ναι! την φωνάζουν έτσι κοντά 30 χρόνια!
και μια χαρά κοπέλα.
όχι κάποια με άποψη αλλά μια χαρά.
τι απίστευτη ιδέα γονιού
να πει έτσι το κοριτσάκι του...

περί ονομάτων ο λόγος.

πολύχρωμη καλημέρα τρελλέ μου
χχχχχχχχχχχχχχ

Τρελός του Χωριού είπε...

Δέσποινα Artanis, O Μεγάτρελλος Κωνσταντίνος του Χωριού σε ευχαριστεί για την δεύτερη εκδοχή της Κυριευμένης Ξανθιάς :))
.
To Σέλας του χαμόγελού μου ,ορίζει την Ελλάδα των σκέψεών μου για τον ερχομό σου στον τοσοδουλη μεγακήπο μου.Σε ευχαριστώ .

Τρελός του Χωριού είπε...

Μάγια μου ,είπες ότι γνώρισες μια Βασίλω που την φωνάζουν έτσι για 30 χρόνια. Βιογραφικό της ψυχοπαθολογίας της πήρες? Πόσσα τίκ έχει, αν εχει πέσει από 8 χρονο στα σκληρά ,και άλλα τέτοια?
Ακούγεται πάντως ενδιαφέρουσα περίπτωση . Ολο το επιστημονικό προσωπικό του DAFNI UNIVERSITY θα την αγγαλιασει με στοργή (όπως άλλωστε όλα τα Hamster πειραματόζωά μας) .Μοίπως είναι καμμια Γαϊδούρα και μας το κρήβεις ? Μιλάμε σιγουρα για γυναίκα έτσι ? Μην καλέσω τζάμπα ιατρικο συμβούλιο.
.
Τώρα που πέρασες ,η ημέρα μου θα είναι πολύχρωμη .Φιλια

Νεραϊδόνα... είπε...

μαζί μ' ένα άλικο φιλί:


http://img365.imageshack.us/my.php?image=magari2webuk0.jpg

Νεραϊδόνα... είπε...

και επειδη δεν χωρά ολοκληρο το ...τεμαχησα!

http://img365.
imageshack.us/my.php?image=magari2webuk0.jpg

Τρελός του Χωριού είπε...

Πρώτα μαθαίνουμε να λέμε επώνυμα την γνώμη μας ,
μετά να την λέμε σε σωστό χρόνο ,
και αφού τα μάθουμε αυτά ,
τότε μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις ,
Ανώνυμε.

Καλή νύχτα

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου