Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Νέα Αναγέννηση Φωτός


   Τελευταίος νόμιμος Μέγας αρχιερέας του θεού Ήλιου , ο μέγας Κωνσταντίνος , τελούσε το μυστήριο της νέας γέννεσης του θεου τουτου, κάθε τέτοιες ημέρες, μέχρι που λίγο πριν το τέλος της ζωής του βαπτιστικε χριστιανός και όρισε την χριστιανική θρησκεία ως Δεσπόζουσα. Έτσι  Εμείς ώς καλοί παγανιζοντες χριστιανοί την γέννεση του Χριστού που είναι αρχές της Άνοιξης , την εορτάζουμε δύπλα σε τουτη την Αρχέγονη αναγέννηση ,για να μην μείνει παραπονεμενη η πελατία . Βάλαμε τόν Αγιο Νικόλαο ,τον Άγιο Βασίλειο και ένα Ξωτικό του βορρά , μαζί σε ένα καζάνι και φτιάξαμε τον  Santa Clause-Ai Βασίλη ,τον ντήσαμε σαν μαζορέτα και τον βάλαμε να κάνει κονσομασιόν στα παρτι και τις γιορτές μας φορτωμένο με δώρα που κλέβονται από κάποια παιδιά για να δοθούν σε άλλα.  Έλατα και καραβάκια ντυμένα τσίρκο έγιναν σύμβολα της γέννησης του θεού μας με μαζορέτες Αι Βασίλιδες να κάνουν το προμοσιον. Κάπως έτσι τελειώνει και φέτος η χρονιά .Εδώ .Σε τούτο τον πανάρχαιο χρονικό προσδιορισμό της αναγέννησης του Ήλιου Ενός ήλιου που δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα φωτίσει τις μνήμες όσων έφυγαν , τις τύχες όσων ήρθαν και τις ζωές όσων έμειναν . Στήν αναγέννηση του νέου φωτός , ζητώ , για μια φορά ακόμα Αυτογνωσία Αγάπη και Υγεία. Στο Μέγα Ανθρώπινο Πνεύμα ζητώ ταπεινότητα , επικοινωνία και γνώση. Μοιράζω τούτες τις ευχές σε όλους μας όπως η βροχή μοιράζει τις σταγόνες της στην διψασμένη γή . Είθε να ανθίσει Ζωή.
..
Καλή χρονιά 
.
.
Θα ήθελα να αποχαιρετήσω τον προηγούμενο χρόνο με ήχους αγριεμένης θάλασσας να χτυπάνε τεράστιους μαύρους ακλόνητους βράχους . Αέρηδες να ορίζουν το τοπίο και βροχή να βαπτίζει αυτήν την ένωση Μετέωρη . Έτσι θα σε χαιρετήσω παλιέ μου Χρόνε. Με τις μελωδίες του Corsica.

45 σχόλια:

Sideras είπε...

Δίχως την σκοτεινή πλευρά του ήλιου δεν θα υπάρχει φωτεινή. Άρα τα δώρα θα αρπάζονται ... Χθες ένα πλοιάριο βυθίστηκε με φάρμακα και τρόφιμα για Παλαιστίνιους . Η αγάπη και η αυτογνωσία γίνονται ,για την υγειά ανησυχώ .
Είναι φορές που λες τι άλλο να κάνεις . Τι άλλο να κάνουν και τα τάγματα των τρελλών .Όταν οι λογικοί υπερτερούν. Εύχομαι μόνο θάρρος και πολλές νίκες για αυτήν την χρονιά που έρχεται ,και τις υπόλοιπες, σε όλους τους τρελούς.
Σιδερένια πρώτη καλημέρα

the boy with the arab strap είπε...

ελπιζω οι ευχες σου να πιασουν τοπο , να καρποφορήσουν .

Unknown είπε...

όπως η βροχή ενώνει τον ουρανό με τη γη, όπως οι στάλες της χύνονται μέσα στους ανέμους, όπως σκορπίζεται η ζάλη της στο χώμα μέχρι να γίνει ατμός και να πέσει ξανά μετουσιωμένη σε ακόμη κάτι παραπάνω...

σε γεύση που δίνει όνομα, σε ήχους που φέρνουν σιωπή, σε άρωμα που φτιάχνει χρώμα...

έτσι γνέφω στο τώρα που κοντεύει να γίνει πριν, κι έτσι κλείνω το μάτι στο αύριο που θα μας διαπεράσει...

κι έτσι σου δίνω το τελευταίο φιλί ετούτης της χρονιάς με υπόσχεση να σου φέρω καινούργιο μέσα από την πρώτη βροχή της νέας...

φιλιά βρόχινα...

Unknown είπε...

Καλημέρα καλή χρονιά τρελέ του χωριού μου αρέσει το blog σου.
Είναι ενδιαφέρον και η αναρτήση σου είναι υπέροχες.
Αν θέλεις ρίξε μια βολτά και απο την πλατεία να τα πούμε.
Φιλιά πολλά

✿ margarita είπε...

Μια χαρά τον αποχαιρετάς..
Με το καλό να μας έρθει ο νέος!!

Καλή χρονιά..με 2009 ευχες!

Τρελός του Χωριού είπε...

Sidera
Λόγω έλλειψης αγάπης γίνονται τούτα. Δύο λαοί ,χωράνε σε μια πατρίδα . Οχι ομως το μίσος και η απληστία τους. Τα λάθη των προγόνω τους πληρώνουν αυτοί που δένουν την υπαρξή τους με τα μίση των Ψυχών .
Διάσπαρτοι είμαστε οι τρελοί . Όχι όμως πολλοι . 'Οπλο μας η Διάθλαση . Αλλες οπτικές για τον ίδιο κόσμο. Κατάληση .Η μόνη μας χρήση στην κοινωνία

Σου ματαξαναεύχομαι καλή χρονιά.

Τρελός του Χωριού είπε...

Lust for life
Αχ να ήξερες και εγώ πόσο ελπίζω σε αυτούς τους καρπούς .
Σε ευχαριστώ για το ομορφο πέρασμά σου από τον κήπο μου

Να εχεις ενα ευτυχισμένο νέο έτος

Τρελός του Χωριού είπε...

Νεράϊδα της βροχής μου
Υποσχέσεις ανάσσα για μένα είναι τουτα τα λόγια σου .
.... Περιμένοντας σταγόνες στα χείλη μου , με το πρόσωπο στον ουρανό .
Ανεμος , να ορίζω τις μικρές σου πτώσεις η ευχή μου σε εσέ για φέτος

πολλα φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Παιδί της πλατείας
Πόσο όμορφα τα λόγια σου . Πεντακόσια ευχαριστώ για τούτα . Τα άλλα πεντακόσια ,στο δικό σου blog.
πολλα φιλια και να εχεις μια υπεροχη νέα χρονια.

Τρελός του Χωριού είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τρελός του Χωριού είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τρελός του Χωριού είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανδρόνικος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

σε σένα κι σε όλους τους φίλους.

Ευτυχισμένο το 2009 και δημιουργικό!

Φιλιά.

Τρελός του Χωριού είπε...

Ανδρόνικε
Και σε εσένα ευχομαι τουτη η νεα συμφωνία φωτός να εμφανίσει όσο το δυνατόν λιγότερη σκόνη στο πέρασμά της
Καλή χρονιά να έχεις φίλε μου.

Τρελός του Χωριού είπε...

edelweiss
Ευχαριστώ σε για τις ευχές σου. Και εγώ με την σειρά μου ευχομαι ,οι περισσότερες στιγμές του καινουριου σου χρόνου να είναιευτυχισμένες ,γεμάτες ιδιαίτερα χρώματα και αρώματα που ταιριάζουν μόνο σε ένα σπάνιο λουλουδι.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Περιμένοντας τον ερχομό του νέου χρόνου στέκομαι μες στη βροχή των ευχών σου (αν και πρέπει να προσέχω μη βραχούν τα φτερά μου και πώς θα πετάξω μετά ε ?πώς ?) και λέω και εγώ μαζί σου : Είθε!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Πεταλούδα μου
Μέσα σε τούτον τον κήπο του τρελού , τέτοιες φύσεις όπως η δική σου , ακόμα και η βροχή την σέβεται. Κυρίως την ευλογία της να πετάει.
Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Πού να εξηγείς σε όλους αυτούς - που απόψε θα ντυθούν κλόουν και θα προσπαθήσουν να ζήσουν μέσα σε μια βραδιά το παραμύθι που τους πουλάει η τηλεόραση όλες τις άλλες μέρες του χρόνου - ότι κάπου οι άνθρωποι σκοτώνονται για ένα κομμάτι γης και ότι κάπου αλλού μικρά παιδάκια πίνουν δηλητήριο αντί νερό!
Κατά τα άλλα...
Άντε...
Χρόνια μας Πολλά!
Μόνο σε μας μάλλον, γιατί κάποιοι άλλοι σ'αυτόν τον κόσμο φαίνεται δεν τη δικαιούνται την ευχή.
Να'σαι πάντα καλά και πάντα αληθινός.

jacki είπε...

Καλή χρονιά τρελλέ μας..

Bουλα. είπε...

τρελε μου..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!με περισσότερη θετική σκέψη, δημιουργική μανία και τρέλα! Και φυσικά με υγεία!!!

Σταλαγματιά είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΤΡΕΛΕΣ

diva είπε...

Corsica?!
:-)
είμαστε σε καλό δρόμο λέω:-)
Καλή Χρονιά

Λινα είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά trelle μου!!
Με καθαρή σκέψη, αγνή καρδιά και άγρυπνο βλέμμα!!

Cassiel είπε...

Beautiful music!! Τα Χριστουγεννα τα εχουν κανει ετσι ωστε να πεφτουν παντα στο Χειμερινο ηλιοστασιο που σημαινει οτι οι μακρυτερες νυχτες φευγουν και ερχεται η ανοιξη, καπως ετσι ειναι και στην δικια μου την καρδια καθε Χριστουγεννα, καθε Χριστουγεννα γινεται και μια καινουρια Αρχη, το σκοταδι τελειωνει και ερχεται το φως.
Καλη Χρονια Τρελλε μου, οπως παντα μας ταρακουνας λιγο απο τις θεσεις μας και αυτο ειναι καλο.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
καλη και τρελλη...
ας μεινουν πισω οσα μας σκοτεινιασαν το βλεμμα και ας ερθει φως...
φως και αγαπη...
τρελλη αγαπη χωρις ορια και περιορισμους οπως αρμοζει στους τρελλους...

Υ.Γ ελπιζω να βρηκες γκι...

ευτυχισμενο ας ειναι το νεο ετος με οσα ονειρευτηκες και ποθησες να δεις να πραγματοποιουνται...!


νεραιδενια φιλακια!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

αγαπημένε μου τρελέ.. σου εύχομαι μία τρεΛΛή και απρόσμενη χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε φιλώ...

NY ANNA είπε...

Δεν βρίσκεις πως οι πάντες αυτές τις μέρες "τρέχουν"; Ποιος ξέρει όμως πώς και γιατί; Γιατί το... καλούν, λένε, οι μέρες; ΠΟιο; Το fake??? Μάλλον. Ε, αρνούμαι! Από μικρό παιδί δηλαδή έπασχα απ' αυτήν εδώ την άρνηση: να τρέχω χωρίς νόημα και να... στριμώχνομαι σε βιτρίνες και φανταχτερά καταστήματα. "Ένεκα της ημέρας..." Ένεκα τελικά της "κάλυψης" του κενού μας. Αλλά πάντα στριμάδι ήμουν, τι περιμένεις. Φαίνεται όμως πως ευτυχώς δεν είμαι μόνη... Καλησπέρες. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! Ό,τι πρέπει για την επιστροφή μου από τα χιόνια, με τα χέρια παγωμένα από τις λευκές συμφωνίες και το χιονοπόλεμο! Ευχαριστώ! ΠΟλύ! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Σε... όλα όσα έχουν νόημα. Τα πιο κόκκινα και τα πιο γιορτινά φιλιά μου!

eva είπε...

Το ίδιο να ξέρεις πως συμβαίνει και με την γιορτή του Πάσχα, η οποία, ω! τι σύμπτωση! συμπέφτει με την αρχαιοελληνική γιορτή της αναγέννησης της γης, αφιερωμένη στην Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη.
Δεν θα προσθέσω άλλες ευχές, παρά μόνο να πιάσουν οι ευχές σου.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!

issallos είπε...

μπορει η αναρτηση του σχολιου μου να ειναι σε παλιο σου, πλεον ποστ..
αλλα....ο χρονος δεν υπαρχει..και γιαυτο...σου ευχομαι να τα λες να τα μαθαινουν...και να γινουμε πολλλλοι οι τρελλλοι του κοσμου τουτου....!!!
μηπως και καλυτερευσουμε...εστω και λιγο.....!!!!

Skouliki είπε...

μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία αγάπη..ευχομαι για ολους....

Τρελός του Χωριού είπε...

Lilith μου
Αχ αυτες οι μασκες που σιγά σιγά μας κάνουν να ξεχνάμε το αληθινό μας πρόσωπο. Σε ευχαριστω για τα ομορφα λόγια σου. Ομως ευχές πρέπει να δωσουμε σε όλους γιατι ολες οι ψυχες εχουν αναγκη από τούτες τις αναγκες
Πολλά φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Jacki
Καλη χρονιά και σε εσενα ομορφή μου πριγκιπισσα.

Τρελός του Χωριού είπε...

Βούλα μου
Υγεία Θετική σκέψη πημιουργία και τρέλλα . Τι αλλλη αντάξια ευχή θα μπορούσα να προσφέρω εγώ σε εσένα?Για να δώ στην κρυστάλλινη σφαίρα μου . Ααααα βεβαια . Αυτογνωσία και Αγάπη . Ομορφα λόγια ανθισες στον κήπο μου Σε ευχαριστώ

Τρελός του Χωριού είπε...

Αναστασία μου
Ειναι αλήθεια οτι είμαι λίγο τρελλλλλλουτσικος ,ομως δεν ήξερα οτι ειχε διαρευσει. Καλή χρονια και σε εσένα ,βαθυα βορινη θάλλασα. Γεμάτη πλώρες να γεμίζουν ταξίδια τους ορίζοντές σου

Τρελός του Χωριού είπε...

Diva μου
Η ζυγαριά και ο αερας , ανοικει και στα δικά μου υλικά κατασκευής σχεδον στον ιδιο βαθμό που ανοικει και στα δικά σου. Αυτό λοιπόν που εσυ λες καλό δρόμο ,εγω θα μπορούσα να το ονομάσω συχνά συμπίπτουσες πορείες. Κυρίως ψυχανεμιζόμενος το οτι εχουμε γεννηθει πολύ κοντα χρονολογικά.Καλή χρονια και σε εσένα . Ειναι πάντα τοσο ομορφες οι εσωτερικές ροές που ανθίζει το πέρασμά σου

Τρελός του Χωριού είπε...

Λίνα μου
Χρόνια πολλά και σε εσένα , γεμάτα μεγάλες στιγμές.
Πως θα μπορούσα να μακαρίσω τους πνευματικα πτωχούς ανθρώπους?
αυτους που δεν θα βιώσουν ποτέ την υδονή του πνεύματικου έρωτα ή την κορυφωση ενως θεατρικού μονολόγου ή τον Λογο του βλέματος ? Τους λυπάμαι για τοση ομορφιά που δεν μπορούν να βιώσουν
Πολλα φιλιά και ας κάνουμε μια παραπάνω ευχή γι αυτούς

Τρελός του Χωριού είπε...

Κασιέλ μου
καλη χρονιά και σε εσένα . Γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα
Πολλά φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Ναϊάδα μου
σε ευχαριστώ για τις ομορφες ευχες σου.Δεν θα ήθελα ομως οτι ποθησα και οτι ονειρεύθηκα να πραγματοποιηθει , γιατι ετσι θα χασω ένα πολυ μεγαλο κινητρο στο να Ζω . Απλά, όσα από τουτα καταφέρνω να αγγίξω , προσπαθώ να τα αντικαταστήσω με νέες προοπτικές τους.Πολυσύνθετο πράγμα ο Ποθος και πολύβαθο το όνειρο.
Γκί δεν βρήκα . Βρηκα όμως εναν κήπο από χαμόγελα ανθισμενα
Να εχεις μια καλή χρονια και εσυ Νεράϊδα μου
Πολλα φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Ζαχαρούλα μου
Μου εχει λείψει τόσο ,το πέρασμα σου.

Και εσύ να έχεις μια .... Νοστιμότατη χρονια.
Πολλα πολλα φιλιά

Τρελός του Χωριού είπε...

ΝΥ ΑΝΝΑ μου
Να ήξερες ποσο πολύ νοιώθω τουτα τα λόγια σου. Κενά Υπαρξης ,προσπαθόντας να γεμίσουμε , πολλες φορές οι δρόμοι που πέρνουμε είναι τόσο λάθος.
Εγώ σε ευχαριστώ , για τα όμορφα κόκκινα γιορτινά φιλιά σου. Σου αφιερώνω και εγω το βαθύτερο κόκκινο τριαντάφυλλο του κήπου μου. Το τριαντάφυλλο της Υπέρβασης του ονειρου μου. Αν το δεχτείς, θα μπορώ να νοιώσω τουτα τα φιλιά σου.

Καλή χρονια φωτεινό αγγελάκι

Τρελός του Χωριού είπε...

Ευαγγελία μου
Οι ευχές ενος τρελλού και ενος παιδιού πάντα πιάνουν γιατί είναι ευχες καθαρής καρδιάς.
Οσο μεγαλώνει ή γνώση μου για την ορθοδοξία και την αρχαία ελλάδα , τοσο πιο πολύ βλέπω ενα αμοιβαίο αγγάλιασμα σε μία προσπάθεια να επιβιώσει και μεταβεί η βαθύτρη γνώση, αναμέσα από βιαιότητες πολέμους φανατισμούς και καταστροφικής ΑΜΑΘΕΙΑΣ. Όλες τούτες τις δοξαδίες , αν βγάλουμε από πάνω τους ,τις θρησκευτικές σκοπιμότητες ,το εμπορικό κέρδος , τις πολιτικες εμπάθειες και την ανθρώπινη αμάθεια, τότε θα ανακαλήψουμε ατόφια αρχέγονη Γνώση .
Πολλα φιλια και καλή χρονια

Τρελός του Χωριού είπε...

Ισσαλέ μου
πώς μπορώ να ευχηθώ έναν τόσο δύσκολο δρόμο όπως αυτόν της τρέλλας , σε άλλους ανθρώπους ? Το μόνο που μπορώ να ζητήσω για όλους μας , ειναι αυτογνωσία και υγεία.
Να εχεις μια δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά

Τρελός του Χωριού είπε...

Σκουλικάκι μου
Και εγω σου ευχομαι να μαζεύεις μπουκέτα με ανθισμένα χαμόγελα σε κάθε στιγμή τουτου του χρόνου
Πολλα φιλιά

Elen Chamelen είπε...

Χρόνια πολλά και μια ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι με υγεία και αγάπη!
Η μουσική με ταξίδεψε.
Πολύ όμορφη επιλογή!
Να σαι καλά!

Τρελός του Χωριού είπε...

Assel μου
Αυτή η συγκεκριμενη μουσική ,είναι ενα από τα αγαπημένα μου ταξίδια. Δεν ήταν λοιπόν επιλογή μου τουτοι οι ήχοι . Ητάν ανάγκη μου , βλέποντας όλα οσα έρχονται σε τουτη την καινουρια συμφωνία Χρόνου ,προσπαθόντας να τα εξευμενήσω .
Πολλα ευχαριστώ για τις ομορφες ευχές σου. Εγώ σου ευχομαι Υγεια και Αυτογνωσία . Οι μόνοι δρόμοι προς την Ευτυχία
Πολλα φιλια

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου