Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Επτα Τιμωρίες


Τιμώρησα τον εαυτό μου εφτά φορές


...
Την Πρώτη ,σαν δοκίμασα της δόξας τα σκαλιά να ανέβω,απομυζώντας του αδύναμου την σκλαβιά.

...

Την Δεύτερη , σαν έκανα τον χολωμένο μπρος τον παράλυτο και τον σακατεμένο.


...

Την Τρίτη, σαν διάλεξα την ευκολία , ενώ μπορούσα να διαλέξω δυσκολία.

...

Την Τέταρτη , σαν διέπραξα μια αμαρτία ,παίρνοντας τα λάθη άλλων για δικαιολογία.

...

Την Πέμπτη ,σαν υπάκουσα όντας δειλός , και κόμπασα μετά πως ήμουν δυνατός.

...

Την Έκτη ,σαν σήκωσα τα ρούχα λίγο ψηλά , τις λάσπες της ζωής για να αποφύγω.


...

Την Έβδομη ,σαν τον θεό εξύμνησα κι όλους τους ύμνους αρετή θεώρησα

.

Χαλίλ Γκιμπράν

  



Ούτως ή άλλως , η επίγνωση του αν οι πράξεις μας είναι τιμωρία προς την ανώτερη φύση μας ή οχι , αυτή και μόνο αυτή και όχι οι πραξεις μας , χτίζει την κόλαση ή τον παράδεισο που ήδη ζούμε στο Όσιο Τώρα. Δεν μας τιμωρεί κανεις θεος με κόλαση ή μας επιβραβευει με κανενα παραδεισο . Εμεις είμαστε οι θεοί του εαυτού μας και με την καθε μας ανασα , χτίζουμε ή αποδομούμε την κόλαση του εαυτού μας , ειτε το θελουμε είτε όχι .  Αυτός απλά , θα πάρει την ... Δευτέρα Πάρουσια μας και θα μοιράσει τα τετράδια της Ζωής μας διορθωμένα . 
.

Τρελός του Χωριου 




Video : Rowan Atkinson The School Master

3 σχόλια:

issallos είπε...

...τον Χαλιλ Γκιμπραν δεν τον ηξερα μεχρι σημερα... μα τα λογια του ειναι αληθειες που τις ξερουμε ολοι... ειναι αλλιως ομως καποιος να καταθετει αληθειες που οι "ολοι" δεν τολμανε ουτε να ξεστομισουν...!!!


τωρα αυτο που οπως το λες "θα μοιρασει τα τετραδια της ζωης μας διορθωμενα..." εχει ηχους απο το πριν... αλλα δεν θυμαμαι καλα.... βλεπεις μερικα τεραδια δεν διορθωνονται τελειως....!!!!


καλησπερα Τρελε του Χωριου


issallos είπε...

τον Ατκισον δεν καταφερα να τον μεταφρασω τελειως...κριμα θα πρεπει να εκανε κατι περισσοτερο απο σαχλα αστεια... ειχε ερμηνεια ....αυτη την φορα...

ισως τα γελια να ξεσπουν απο τις γκριματσες του... αλλα κατι αλλο πιο τραγικο ειχε η ερμινεια του... κριμα δεν ξερω τοσα αγγλοπρεπη αγγλικα.... μονο τα βασικα αγγλοαμερικανικα που μας μαθαινουν τα φροντιστηρια.
θα το κοιταξω ξανα...

Τρελός του Χωριού είπε...

Φιλε μου , Ο Χαλίλ Γκιμπράν , ειναι απο τους αγαπημενους μου πνευματικούς διδασκάλους . Λιβανέζος στοχαστής , βιωσε τον πολεμο της χωρας του . Συναισθηματικός , αλλα και σκληρός, συμβολικός αλλα και αναλυτικός , αληθινος αλλα και παραμυθενιος ταυτόχρονα , ταιριαξε απο τα πρωτα νεανικά μου χρόνια , παρα πολυ στην ψυχοσύνθεση μου .
Οσο για τον Ατκινσον , εχει συμβει ακρηβώς το ιδιο που εχει συμβει σε πολλους αλλους μεγαλους ευρωπαιους ηθοποιους . Δεν εχουν καμμοία σχέση σην tv , και στο θέατρο . H tv ζητά απο τους ηθοποιούς , να παίξουν ηλήθιους ρόλους , γιατι σκοπος τους ειναι να ηλιθιοποιήσουν τον κοσμο ( οι επιστημονες το λένε πνευματική χειραγώγηση ) . Το θέατρο θελει να αφυπνησει τον κόσμο . Αρα εκει , οι ηθοποιοί βγάζουν το πραγματικό τους ταλέντο . Γι αυτο λατρευω το θεατρο και συχενωμαι τους ηθοποιούς . Γιατί , οταν ακουμπάνε στο σανίδι ,ο θεος Απολλωνας τους μεταλλασει . Εχω δει δεκαδες ( μη σου πω και εκαονταδες ,πλακα πλακα )τωρα που το σκεφτομαι ) παραστασεις , και παντα μα παντα συμβαινει το ιδιο . Αυτη η θεια μεταμόρφωση .

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου