Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο ΠαραΜυθιασμένος Μύθος και το Ευ του Πολίτη



To 2001 βρέθηκε στο βυθό μιας λίμνης στη Βαυαρία, ένα καζάνι βάρους 11 κιλών φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι.
Ήταν σκαλισμένο με περίτεχνες φιγούρες που έμοιαζαν να είναι πρόσωπα από την κελτική μυθολογία. Κάτι τέτοιο αν ήταν όντως αληθές έθετε αυτόματα την ανακάλυψη αυτή ως μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην παγκόσμια αρχαιολογία.

Όταν όμως αναλύθηκε η σύσταση του χρυσού διαπιστώθηκε ότι ήταν...κατασκευασμένη τη δεκαετία του 1930 και η πορεία των ερευνών έφερε στο φως ότι κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Χίμλερ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους αποκρυφιστικούς του σκοπούς στο κάστρο Wewelsburg, όπου οι Ναζί είχαν ως το δικό τους Camelot και το ονόμαζαν ο Ναός του Ολέθρου.
Τι εχουμε εδώ λοιπόν ;  Εναν Γερμανο που πίστεψε τα παρα του μύθου της Πατριδας του . Οι μύθοι της κουλτουρας του ήταν μύθοι που εξευμενιζαν τις σφαγές και τις λεηλασίες των βαρβαρων και απολίτιστων βόριων φυλών , χρησιμοποιώντας ώς άλλοθι την Ευλογία των πνευματων του Δάσους που αργοτερα γι αυτους μετονομάστηκαν σε ... Χριστό (στον δικό τους χριστό. Αυτόν που μας ταλαιπωρεί ακομα και σημερα μεσα απο τις Βαυαρικές λογικές του Προτεσταντικού δόγματος "θα σε θυσιασω για να σε εξιλεώσω απο τα αμαρτήματα σου ελληνικο αμαρτωλό σβάϊν ) . Αυτη η λογική ενος ολόκληρου εθνους , αυτη η ελλειψη κρίσης του τι πρεπει να ειναι μυθος και τι παραμύθι , πως ο μύθος κουβαλαει την γνώση του πολιτισμού που τον ανεθρεψε και τις δομικες διδαχες μιας υγιους κοινωνιας , ενω ενας παρα... μυθος ασχολειται μόνο με τις προσωπικες φιλοδοξιες ενος βασιλια που εξιλεωθηκε απο τον θεο του για τις σφαγες που εκανε , μια φτωχη κοπέλα που της οφείλεται ενας πριγκιπας χωρις αυτη να πρεπει να κανει τιποτε άλλο απο το να ... κώμμεται ενω ο κόσμος καιγεται , ενας πρίγκιπας που του οφειλεται απο το θεο το βασηλειο του αδελφου του , οπότε ... δικαιολογημενα τον σφαζει για να το παρει κλπ Οταν αυτες οι προσωπικές ,εγωϊστικες και ηλίθιες φιλοδοξιες που καταλήγουν μονο σε προσωπικες τραγωδιες , γινουν και φιλοδοξιες ενός ολόκληρου λαου , τοτε το δραμα γενικευεται . 
    Ας δουμε όμως εναν απο τους μύθους της αρχαιας Ελλαδας . Ενας Τιτανας , αυτος της Πρό Σκέψης , ο προμηθέας , αυτος που ΠροΜυθεύει τους ανθρωπους με την φωτια της σκέψης , της καθαρης Πρόννοιας , δεμένος απο τον Δία που ο ιδιος προδοσε την γεννι'α του για να τον βοήθήσει (βλέπε ΕΕ , Γερμανια (διας ) και ελλαδα (προμυθεας ) ) μην μπορωντας παρα να υποταχτει στην δυναμη του ισχυρου , γυριζει και λέει στον χορό και σε εμας τις γεννιες των ελληνων που εχουν πια ερθει , πως ο Διας μπορει να τον δεσει και να τον βασανισει όσο θελει . Οσο ομως ο προμυθεας εχει ακομα το χαρισμα της καθαρης σκέψης και της Κρίσης (μεσα απο την ουσιστικη ελληνικη παιδεια , την ελληνικη γλώσσα , και κρατωντας δυνατη την φλόγα των λόγων τοων προγονων ) , δεν φοβαται τον Δια , γιατι ξερει πως ο Διας αργα ή γρηγορα θα εχει αναγκη τον Προμυθεα και οχι το αντιστροφο . Αυτό ειναι πνευματικη κληρονομια μεσα απο τον Μυθο . H ΠρόΓνωση που νικάνει την Βια . Το ΠολίτΕΥμα , παραγεται απο το ΕΥ του Πολιτη . Και αυτο , σφυριλατειται αργά με κόπο και προσοχη στην Γνώση και την Πράξη του καθενός μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου