Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

G 700

Ακούω συνέχεια γύρω μου για την γενιά των 700 Ευρώ. Αναλύσεις επί αναλύσεων για ένα θέμα τόσο απλό.
.
Είναι εύκολο να κατηγορούμε κάποιον που δεν έχει ,και όχι τον εαυτό μας που δεν έδωσε.
.
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΊ
Μεροκάματο 700 Ευρώ.
Αν έχεις δυο γαϊδούρια και σανό για ένα , ποίο γαϊδούρι πρέπει να ταΐσεις πρώτο ? Αυτό που σου δουλεύει στα χωράφια ή το γέρικο που καθεται στο στάβλο ?
.
Συντάξεις.
Είναι λογικό να λες σε ένα παιδί για το δώρο που θα του πάρεις τα Χριστούγεννα και όταν έρχονται Χριστούγεννα του λες πήγαινε να δουλέψεις για να το πάρεις?
.
Δημιουργικότητα.
Μεγαλώνεις ένα παιδι χωρίς να του λείψει τίποτα μέχρι τα 18 , για να του λείψουν όλα μαζί από τα 18 και μετά.(οταν βλέπω τους νέους σήμερα ,θυμάμαι την ιστορία του Βούδα που τον είχε ο πατέρας του κλεισμένο σε παλάτια για να βλέπει μόνο ευτυχία και αυτός οταν το έσκασε έξω από εκει και είδε την δυστυχία ... έγινε άγιος .Εν ενεργεία Βούδες βλέπω να καταλήγει ή νέα γενιά.Παραρτημα του Θιβέτ στην Ευρώπη. Ανοίξαμε καισας περημένουμε) .
.
Παραγωγικότητα
Πως περιμένεις να πάρεις κάτι που δεν έχεις βοηθήσει να παραχθεί (από αντικείμενα μέχρι συνειδήσεις)? Έχουμε πήξει στους Manager των 700 ευρώ και δεν βρίσκουμε έναν υδραυλικό τον 3700 ευρώ ,για να μας φτιάξει την βρύση.
.
Το χρήμα είναι όπως το νερό.
Αν μένει στάσιμο βρομάει και δηλητηριάζει αυτούς που το πίνουν .
.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ??? (Αποκάληψη. Να τι πέρνουν κάθε μέρα οι νέοι μας)

9 σχόλια:

Aviator είπε...

Είσαι και εσύ στο βιντεάκι? Σχετικά με το G 700 δεν εκφέρω γνώμη γιατί δεν ανήκω ακόμη εκεί. Θα μάθω όμως.

alximist είπε...

e, h Ellas einai xalia, simera... ayta legame kai me tin fili moy stin NY poy gyrise kai eniwse thn athina san apomonomeno xwrio.
Makryaaaa

Τρελός του Χωριού είπε...

Aviator
.
Οχι.Δεν ειμαι στο Video .Δεν τα ξερω κάν τα παιδιά. Ομως ως ημιεπαγγελματίας μουσικός ,μου άρεσε η μουσική τους, και ως ημιχαμογελαστός άνθρωπος ,μου άρεσε το χιούμορ τους απέναντι στην μιζέρια τους. Αυτο για εμένα ειναι ηρωϊσμός.
.
Οσο για τους G700 ,ουτε εγω ανοίκω εκεί ,όμως όταν στο εργοστάσιο μου έρχεται η ώρα να πληρώσω τους εργαζόμενους μου με αυτούς τους μησθούς ,πραγματικά ντρέπομαι και στεναχοριέμαι που το κράτος δεν με αφήνει να κάνω τιποτε άλλο.

Τρελός του Χωριού είπε...

alximist
.
Κάθε χώρα είναι οι άνθρωποί της. Σύμφωνώ με την φίλη σου οτι η Αθήνα είναι σαν ένα απομονωμένο χωριό και είναι τόσο χαό να προσπαθούμε να την συγκρίνουμε με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ομως η φυγή δεν είναι λύση. Κατοπτρισμός των σκεψεων ,των πράξεων και της κουλτούρας μας ,ειναι η πόλη μας. Αλλάοντας τον εαυτό μας αλλάουμε και αυτήν .
.
Ευχαριστώ για την βόλτα σου στον κήπο μου .

"ζαχαρούλα.." είπε...

..το κακό είναι ότι όλοι τα βλέπουμε.. αλλά κανείς μας δεν κάνει κάτι για να αλλάξουμε!! θα μου πεις τι να κάνουμε εμείς.. πιστεύω ότι αν πραγματικά μας απασχολούσε το ζήτημα υπάρχουν λύσεις.. όμως ο Έλληνας είναι ο λαός του βολέματος.. να περάσει το σήμερα και για αύριο έχει ο θεός.. δεν θυμάμαι κάποιον να κάνει κάτι σήμερα για να το βρει μπροστά του άυριο!!!! το ίδιο και στα σχολεία, και στα πανεπιστήμια.. να περάσουμε το μάθημα με σκονάκι ή αντιγραφή και μετά δεν μας αφορά.. όταν θα βγούμε στην αγορά εργασίας και δεν θα ξέρουμε να "κολυμπήσουμε".. το ίδιο και στον εργασιακό χώρο.. να βρούμε μία καρεκλίτσα και οι προαγωγές δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας αφού θέλουν έξτρα κόπο.. αφού όλοι δουλεύουν με το ρολόι στο χέρι...

και εμείς που έχουμε δικές μας δουλειές.. αρχίζουμε να δυσκολευόμαστε.. γιατί κάποια πράγματα εξαρτώνται και από τους "βολεμένους".,. και έτσι μένουμε όλοι στάσιμοι..
κοίτα γύρω σου και μέτρα πόσοι νέοι γύρω στα 30 έχουν επαγγελματικές ανησυχίες... λίγοι, ελάχιστοι......

Ανώνυμος είπε...

Ο μισθωτός των 700 € και ο συνταξιούχος των 250 είναι οι τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα που έχει τυλιχτεί γύρω από το λαιμό μας και μας παρασύρει στον πάτο της θάλασσας. Κανείς δεν ξέρει ποιος την έφτιαξε, κανείς δεν ξέρει ποιος την έβαλε εκεί, αλλά όλοι ξέρουμε ότι μας πνίγει και περιμένουμε από κάποιον άλλον να μας απεγκλωβίσει.
Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά το βίντεο δεν μου άρεσε. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να αντιδράσεις στη μιζέρια γύρω σου, από το να εκφυλίζεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα με αλκοόλ και να ρεμπεσκεύεις με την παρέα σου χωρίς λόγο ύπαρξης. Ο καθένας από αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα, από αυτό που αγαπά να κάνει περισσότερο και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος η μπάλα θα γυρίσει.

Τρελός του Χωριού είπε...

Ζαχαρούλα
.
Ολα ξεκινούν από το τι κάνουμε εμείς και όχι το τι κάνουν οι άλλοι. Αν το λουλουδάκι που ανθήζει στον Χειμώνα ,έλεγε 'πως να παλέψω εγώ με τον Χειμώνα' τότε δεν θα ερχόταν ποτέ η Άνοιξη. Εμείς που έχουμε δικές μας επιχειρήσεις πρέπει να εξελλησόμαστε για να δίνουμε και την προοπτική εξέλλιξης και σε αυτούς που έχουν δέσει την επιβίωση και εξέλλιξή τους μαζι μας (εργαζόμενους και καταναλωτές).Με κοροϊδεύουν που στον καιρό των εισαγωγών εγώ κρατάω και την παραγωγή μου.Ξέρω όμως ότι αν κλέισω εγω και όλοι οι άλλοι την παραγωγή τους ,τότε το φθηνο εισαγώμενο θα γίνει ακρηβο,θα παραμείνει ομως ευτελούς ποιότητας,και οι απολυμένοι απο G700 θα γίνουν G 0 . Οταν ξεφτηλίζεται έτσι το άτομο ,πως περιμένουμε να έχει αξιοπρέπεια η κοινωνία που το εμπεριέχει?
Μόνο η πίστη στίς δίκές μας δινής φέρνει τις αλλαγές. Ομως το λέει καλύτερα ο παπούς Ελύτης

Ένα το χελιδόνι

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.
Θε μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
Θε μου Πρωτομάστορα μ' έκλεισες μες στη θάλασσα!
Πάρθηκεν από μάγους το σώμα του Μαγιού
Το 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου
σ' ένα βαθύ πηγάδι το 'χουνε κλειστό
μύρισε το σκοτάδι κι όλη η άβυσσος
Θε μου Πρωτομάστορα μέσα στίς πασχαλιές και Συ
Θε μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση

Τρελός του Χωριού είπε...

Ευαγγελία
.
Σύμφωνώ. Με όλα όσα είπες ,έκτος του Video βέβαια. Θεωρώ ότι το χιούμορ είναι το δυνατότερο οπλό προς πάσαν νόσσον και μαλακίαν (οπως έλεγαν οι αρχαίοι). Αυτά τα πιτσιρίκια έφτιαξαν κατι που εκφράζει ακριβως την ψυχολογια τους και το απέδωσαν σωστα μεσα τα όρια των ικανοτητων τους . Αυτό για εμένα είναι τένχη. Όσο για το πως θα αντιδράσουν στην καθημερινότητά τους αυτό θα το ορίσουν οι πιέσεις που θα τους ασκηθούν και οι ικανότητες που ο καθένας τους ξεχωριστά έχει.
.
Οταν δεν έχει ένας ,δεν έχουν όλοι. Αυτό πότε θα το καταλάβουν οι οικονομικοί αναλυτές Ευαγγελία μου ,παραμένει άγνωστο.Μονο όμως τότε θα λυθεί το πρόβλημα.

maya είπε...

στα σοβαρά συμφωνούμε όλοι...

για το βιντεο
θα πω μόνο
πως κάθε νεαρή ηλικία
τραβάει την 'σάχλα'
και τρελλαίνεται στο γέλιο.
καλά κάνουν.
το γουστάρω.

και κάτι λένε στο κάτω-κάτω.

προσπαθώ να μην χάσω την ανεκτικότητα μου
επειδή απομακρύνομαι απο τις ανέμελες ηλικίες.

να μην ξεχνάμε πρέπει.
δεν το λέω για εύκολο.

καλησπέρα υπέροχε τρελλέ μας
και ευαγγελία μου

χχχχχχχχχ

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου