Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Blogoπαιχνιδο 10+1 άχρηστες (;) πληροφορίες

Θέλω να ευχαριστήσω την Αρτάνις που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον Blogoπαιχνιδο . Οι όροι είναι απλοί. Πρέπει να γράψω 10 και 1 αλήθειες για τον εαυτό μου.
Εγώ ,για να το φέρω λίγο περισσότερο στα τρελά μου ημί(?) μετρα θα πω 10 και 1 αλήθειες μου σε σχέση με την πυθαγόρεια φύση του καθενός από αυτούς τους αριθμούς . Ας ξεκινήσουμε λοιπόν
.
.

Ένα .Το αρσενικό .Η τελεία .Η αρχή. Πολλές από αυτές έχω στην ζωή μου. Είναι στην φύση μου οι πολλαπλές και συνεχόμενες αρχές.Καλληεργώ την αρσενική μου φύση πάντα με πολύ συνέπεια και προσοχή.
.

Δύο .Το Θηλυκό. Αρτιότερο των αρτίων αριθμών , την θηλυκή φύση την λατρεύω και την σέβομαι γιατί μέσα μου γνωρίζω πως οφείλω κάθε ευτυχία μου σε αυτήν .
.

Τρία. Αρχή μέση και τέλος σε ισορροπία . Αυτό που πάντα ανατρέπω σε όλη μου την ζωή . Τις ισορροπίες . Ίσως γιατί μέσα μου πιστεύω ότι η εξέλιξη περνάει μέσα από τις μεταβάσεις από την ισορροπία ,στην ανατροπή προς θεμελίωση μιας μεγαλύτερης ισορροπίας . Βοήθειά μας.
.

Τέσσερα . Ισάκις ίσος αριθμός. Η δικαιοσύνη της ύλης και του συναισθήματος. Όντας Ζυγός στον ωροσκόπο ,έχω πολύ έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης ,καταφορα εις βάρος του προσωπικού μου συμφέροντος . Δεν μπορώ την αδικία κυρίως όταν ο ένας είναι πιο αδύναμος από τον άλλον . Εκεί γίνομαι πραγματικά τρελός
.

Πέντε . Ένωση του πρώτου άρτιου και του πρώτου περιττού (2+3) . Ένωση . Γάμος. Ένα τόσο σημαντικό πράγμα στην ζωή του κάθε ανθρώπου ,το έχουμε φορτώσει με τόσες πολλές προσωπικές φιλοδοξίες , που έχει χάσει την ιερότητά του και έχει καταλήξει σταυρός , σε πολλές πλάτες. Γι αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός. Η επιλογή συντρόφου για εμένα ,θα είναι για μια ζωή ,αν και όταν γίνει . Αλλιώς δεν έχει νόημα.
.

Έξι. Αντιπροσωπεύει την κατώτερη ανθρώπινη φύση . Προσπαθώ να αγαπώ και να φροντίζω την Διονυσιακή μου φύση . Τα ένστικτα πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα εκτονώνουμε .Αλλιώς γίνονται μεγάλη αρρώστια για την Ύπαρξη.
.


Εφτά. Σοφία. Η ανάγκη του νου ,να χτίσει πάνω στο Τίποτα. Να θέσει ένα σημείο ορισμού στην Ύπαρξή του. Η ανάγκη μου για ποιοτική γνώση είναι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ,η πρώτη μου προτεραιότητα. Ότι και αν κάνω στην ζωή μου έχω ως βασικότερο μέλημα να συλλέγω γνώση.
.

Οκτώ. Δύο ενωμένοι κύκλοι. Κατ’εικόνα και ομοίωση . Απλώνοντας το χέρι για να αγγίξουμε το Θείο . Εκεί που γεννιέται η εξαπάτηση , η διαβολή . Όταν πιάνεις το χέρι του θεού ,να είσαι σίγουρος πώς είναι το δικό του γιατί υπάρχει ένα πολύ πιο γρήγορο χέρι που μπαίνει ενδιάμεσα πιάνει το δικό σου και το οδηγεί αλλού .Αυτό του διαβόλου. Μόνος τρόπος να σωθείς ,η αυτογνωσία. Το μεγαλύτερο όνειρό μου.

.




Εννέα . Πνευματική δικαιοσύνη. Θέωση. Το σύμβολο της όψης του θεού πάνω στον άνθρωπο. Ποτέ μου δεν ζήτησα την θέωση ,ούτε από τον θεό αλλά κυρίως ποτέ από τους ανθρώπους. Ο δρόμος που διάλεγα να πορεύομαι ήταν πάντα τα στενάκια και ποτέ οι πολύβουοι φωτεινοί δρόμοι. Ίσως γιατί με φόβιζε πάντα η όψη τους όταν σβήνουν τα φώτα .

.

Δέκα .Τετρακτίς της δεκάδος 1+2+3+4=10. Το τέλειο . Η απόλυτη όψη του θεού. Σε ανθρώπινο επίπεδο … ο διδάσκαλος. Αυτός που με το πνεύμα του ενώνει τα ξεχωριστά άτομα σε μια τέλεια μοναδική Ύπαρξη που μόνο της στόχο έχει την εξέλιξη. Όπου μπορώ να βρω τέτοιους διδασκάλους , κάθομαι με τις ώρες και τους ακούω ,τους διαβάζω ,τους παρατηρώ . Βλέπω πως οι βουλήσεις του Θείου ρέουν μέσα τους.
.
.



Ως Δέκα συν Ενα ,ως γνήσιος τρελός , δεν επιλέγω το Έντεκα αλλά το Μηδέν. Το Δίπολο Πέρας σύμφωνα με τον Πυθαγόρα . Αυτό που υπάρχει αλλά ταυτόχρονα και δεν υπάρχει( πχ 0 ποτήρια υπάρχουν ?? ). Αυτό που είναι τα Πάντα και το Τίποτα μαζί . Χάος. Χαοτική σκέψη . Ο τρόπος του νου μου , να λειτουργεί. .


.


.


Σε αυτό το παιχνίδι θα ήθελα με την σειρά μου να προσκαλέσω τους Ζαχαρούλα , Ποντίκι , Elmelissa, Νεραϊδόνα ,Cassiel , και Maya.

48 σχόλια:

maya είπε...

γκλουπ!

πώς θα προλάβω?!!!!
ακόμη έχω έννοια που δεν έχω παίξει
το μπλογκοπαίχνιδο για τους οξωαποδωπολιτικούς!!!!!

:)))
ωραία έπαιξες...
διαφορετικά και αυτό μου πάει πολύ.
η μουσική αυτό που πρέπει!
και οι αριθμοί...
πόσο διαφορετικά τους κάνουμε δικούς μας!
το καταχάρηκα να βλέπω πώς τους διακρίνεις
τι σημαίνουν για σένα.

εγώ το θεικό δεν τόχω.
αλλά το σέβομαι.
μου άρεσε αυτο που είπες για τους μεγάλους δρόμους και τα φώτα...
μ'έκανες να χαμογελάσω.

καλησπέρα τρελλέ μου
χχχχχχχχχχχχχχ

αλήθεια θα παίξω και στα δύο!
χρόνο παρακαλώωωωωωωω!!!
γιατί καλό κάνει η αλλαγή ρότας στην σκέψη.

Artanis είπε...

Άντε και να αποφασίσει να παίξει κανένας, μετά πό τέτοια ανάρτηση, ευτυχώς που σε κάλεσα εγώ σ' αυτό το παιχνίδι, και όχι εσύ εμένα...Θα έψαχνα να βρω τρύπα να κρυφτώ, χαρτοσακκούλα για να κυκλοφορήσω...
Να έχεις ένα όμορφο βραδυ...Εσύ είσαι πιο γνωστικός από πολλούς, στο έχω ξαναπεί...

Τρελός του Χωριού είπε...

Maya μου
Στα 18 μου ,όταν πρωτοδιάβασα βιβλία των Πυθαγορείων , με είχε συνεπάρει πολύ η έννοια που έδιναν στο κάθε νούμερο . Ζητώ συγνώμη βέβαια αλλά δεν θα μπορούσα να βαρύνω κι άλλο αυτήν την ανάρτηση με επιπλέον αναλύσεις του κάθε αριθμού ξεχωριστά. Έτσι στάθηκα στην επιφανειακή τους έννοια , αυτή που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή και από αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί με Πυθαγόρειες φιλοσοφικές θεωρήσεις.
.
Πραγματικά χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση μου .Όσο για τις προσκλήσεις μου για τα παιχνίδια , πάρε όσο χρόνο θέλεις . Σκοπός μου ,προσκαλώντας σε ,είναι να περάσουμε όμορφα ,όχι να πιεστούμε.
.
Όσο για τις αλλαγές ρότας της σκέψης ,είναι το φόρτε μου
.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Να ξέρεις ότι όποτε έρχεσαι στον κήπο του τρελού θα σε περιμένει πάντα ένα ανθισμένο ζεστό χαμόγελο. Όμορφο όπως πάντα , το φωτεινά χρωματιστό σου πέρασμα.

Τρελός του Χωριού είπε...

Αρτάνις μου ,
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Εγώ όμως το είδα μόνο σαν μια ευκαιρία για τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τους αριθμούς . Αλήθειες όλων των ανθρώπων . Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσεις κάτι , από το παιχνίδι.
.
Να κρυφτείς δεν έχεις λόγο . Η ανάρτηση σου είναι πολύ ωραία ,με το ιδιαίτερο στίγμα της Αρτάνις (Αρτανόστιγμα ).
.
Παραμένω ο τρελός του χωριού ,πάντα επαγωγικά τεκμηριώνοντας το. Μόνο έτσι μπορώ να λέω αυτά που πιστεύω χωρίς να πονάω τους άλλους. Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να ανθίσω ακόμα ένα λουλούδι στον κήπο του τρελού (μιλώντας για τούτο το blogoπαιχνιδο).
Πολλά φιλιά

Cassiel είπε...

Dexomai me megali mou xara, watch this space :)))
Kali sou mera trelle mou, kai na xereis oti panta eimai trigyrw!!

Ιφιγένεια είπε...

... δεν εχω λόγια ... υπέροχη αναρτηση !!

θαυμάζω αυτή την δημιουργικότητα , την τρέλα (με την καλή εννοια :)), την ευριματικότητα , την διαφορετική οπτική γωνία που βλέπεις τα πράγματα !!!!

ποντίκι είπε...

Μα είσαι τρελός;
Υπέροχη ανάρτηση, ακόμα προσπαθώ να συνέλθω.
Δεν είμαι και καλά αυτές τις μέρες και κάπως ετσι τα νιώθω τα πράγματα.
Σε ευχαριστώ που με κάλεσες.
Αλλά με πρόλαβε η μπουρμπουληθρα.

melian είπε...

Όμορφα συνδύασες τη φιλοσοφική ερμηνεία των αριθμών με τη δική σου φιλοσοφία και τις δικές σου σκέψεις πάνω σε αυτούς

Σ'ευχαριστώ για την πρόσκληση όμορφε τρελέ και μόλις βρω χρόνο θα ανταποκριθώ

Τρελός του Χωριού είπε...

Cassiel μου.
Τι ποιο ωραίο από το να είσαι πάντα κοντά στον κήπο ενός τρελού ? Που αλλού θα βρεις τρελλομελισσες ,τρελλολούλουδα, τρελόχορτα , και τρελλοζουζουνα να κάνουν τσιμπούσι ωσάν άλλοι Γαλάτες (όχι οι συγγενείς του μόδιστρου Γαλάτη .Μην φοβάσαι ,δεν κινδυνεύει ο οίκος μόδας σου) , γύρω από μια πνευματική φωτιά ,να χορεύουν και να τραγουδούν ??
Εδώ να μείνεις .Έχουμε και τζάμπα φάρμακα
.
Πολλά φιλιά .

Τρελός του Χωριού είπε...

Ιφιγένεια μου

Εγώ δεν έχω λόγια για …. τα λόγια σου.Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ ,που είσαι εδώ , στην γένεση αυτών των λόγων μου . Χαίρομαι που περνάς.
:)))

Τρελός του Χωριού είπε...

Ποντίκι μου ,
Ρωτάς έναν τρελό αν είναι τρελός ? Η απάντηση είναι σαφέστατα … ΟΧΙ. Αλλιώς τι τρελός θα ήταν ?
.
Αχ αυτή η μπουρμπουλήθρα . Δεν θα την πιάσω στα χέρια μου ? Θα την ... Σκάσω .
:))
.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Είναι χαρά μου να έρχεσαι στον ανθισμένο από .. ατέλειες , καλοκαιρινό μου κήπο .
:)))

Τρελός του Χωριού είπε...

Elmelissa
Σε σχέση με την ενεργειακή δύναμη των αριθμών ,τα δικά μου θέλω είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Σε σχέση με την εννοιολογική τους βαρύτητα ,οι αλήθειες μου είναι πολύ μικρότερες από έναν κόκκο άμμου σε μια τεράστια παραλία. Πήρα το τόξο του Απόλλωνα για να παίξουμε σκοποβολή . Η δύναμη και η σοφία κάποιων πραγμάτων πρέπει πάνω από όλα να γεμίζουν χαμόγελα τα πρόσωπα των ανθρώπων . Αλλιώς δεν έχουν λόγο να υπάρχουν .
;)
.
.
Πάλι άνθισαν σκέψεις μου στο πέρασμα σου . Τα χρώματα τους ,όλα για εσένα
:)))

maya είπε...

έλα! ντααααααξ'!
κατάφερα το πρώτο παιχνίδι.
...κάπως...

:)))))

στο άλλο μου μπλογκ,ε?
(έχω λινκ στο κανονικό.)

και με γειά το νέο άβαταρ!
και καλά κάνεις και δεν μου λες πολλά
για τους αριθμούς
γιατί έχεις να κάνεις με σκράπα
(μεγάλο παράπονο του μπαμπά μου
λόγω δουλειάς...
άσε...)

σε φιλώ
και κάποια στιγμή θα παίξω και το άλλο!

όσο για την αλλαγή ρότας
το κρατάω για ανάγκη!
πάντα χρειάζεται.
μην κλείσεις καμιά πόρτα,ε?!
με πιάνει ξαφνικά!

χχχχχχχχχχχχχχχχχ

Maria Tzirita είπε...

Αρκετά διαφορετικός για να χαρακτηριστείς τρελός... Και καθ'ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, δε θα μπορούσες να βρεις καλύτερο τρόπο να φανερωθείς σε μας...
Την καλησπέρα μου!

the boy with the arab strap είπε...

θα σταθω στο 7 μιας και ειναι η ημερομηνια που γεννηθηκα.
ολα ομως τα εχεις γραψει με το μοναδικο σου τροπο , για αλλη μια φορα τα συγχαρητιρια μου!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..ακόμα μία φορά.. που περνάω από τον κήπο σου και φεύγω...αφήνοντας ένα χαμόγελο, πολλά φιλιά και αγάπη....

δεν έχω λόγια για την ανάρτηση.. διαφορετική όπως την περίμενα, άψογη όπως πάντα, και με πολλή τρέλλα όπως αρμόζει σε έναν τρελλό!!!!!!!!!!!

φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Maya μου καλημέρα
Πως σου φαίνεται το νέο μου abatar ? Είναι λίγο πιο …. Ανθισμένο από το προηγούμενο είναι η αλήθεια , όμως είναι ακριβώς η εικόνα μου την συγκεκριμένη περίοδο
.
Μου είχε πει κάποτε κάποιος διδάσκαλος , ότι αυτοί που ξέρουν καλή αριθμητική είναι σκράπες στα μαθηματικά (και το αντίστροφο ),γιατί το δεύτερο είναι εργαλείο φιλοσοφίας ενώ το πρώτο είναι εργαλείο … πλεονεξίας .Εντελώς διαφορετικές λοιπόν οι φύσεις τους και κατά συνέπεια οι χρήσεις τους . Νομίζω ότι σου άνοιξα νέες προοπτικές σπουδών με αυτά μου τα λόγια
.
Οι πόρτες μου είναι πάντοτε ανοιχτές ,γιατί μια παροιμία λέει ότι εκεί που κλείνει μια πόρτα ανοίγει ένα παράθυρο ,και εγώ Μάγια μου , δεν μπορώ την λειψή θέα ενός παραθύρου
.
Το χαμόγελο μου είναι πάντα εδώ ,σαν δέντρο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις της σκιά του όποτε νοιώθεις ότι το έχεις ανάγκη.

Τρελός του Χωριού είπε...

Maria Tzirita
Η τρέλα μου Μαρία , είναι επαγωγικής φύσεως .Φανερώνεται σε εσάς μόνο όταν υπάρχει ένα κομμάτι της μέσα σας . Εσείς δίνετε δύναμη σε αυτήν την τρέλα η οποία απλά είναι μια από τις αφορμές για να δείτε κάποιες από τις αλήθειες που κουβαλάτε ουτως ή άλλως μέσα σας. Και όταν τις μάθετε καλά , θα σας παρακαλέσω να μου τις διδάξετε και εμένα . Θα περιμένω καρτερικά.
.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που πέρασες από τον κήπο μου.
:))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Krasi & nero sta onera mas

Gia na se boithiso sumfona me tis pithagories theoriseis ,o xaraktiras tou kathe anthropou orizetai kai apo enan arithmo .Stin pio aploiki tou morfi (giati meta ginetai para polu poluploko)gia na breis se ginikes grames ton arithmo tou pepromenou sou ,tha prepei na prostheseis ta noumera tis imeras tou mina kai tou xronou pou gennithikes px ego gennithika stis 31/5/1972 pou seimainei oti eimai 31+5+1972=2008 diladi 2+0+0+8=10 . To deka kai to ena orizoun tin zoi mou Mou de;inoun apo tis ikanotites tous kai kathe 1 xrono kai kathe deka xronia anoigo kainourio kuklo stin zoi mou. Elpizo na se boithisa . Mporeis kai esu na breis etsi ton diko sou arithmo pepromenou . An mperdeuteis zita mou boitheia
:)))

Τρελός του Χωριού είπε...

Zaxaroula mou
Xoris ta gluka sou logia ,ta anthi tou kipou mou den bgazoun pote' ta omorfotera xromata tous. Argises ,kai den xairomoun ta aromata ton plouloudion tou kipou opos tha ithela .
.
Polla polla filia.

the boy with the arab strap είπε...

ειναι το 7 . και εχουμε γεννηθει την ιδια χρονια , εγω αυγουστο.
για κανε και μια εγηση τι ειναι το εφτα . με πιο πολλα λογια , μπορεις να το στειλεις και στο μεηλ μου ειναι στο προφιλ μου. καλοπσκ!!!!

maya είπε...

μα... κάπου σου έγραψα για το άβαταρ...
τόχω χάσει...??

μου αρέσει
γιατί κοιτάς στα μάτια.
θα ήθελα κάπου να δω χαμόγελο.
ελπίζω η επόμενη περίοδος σου
να είναι ακριβώς αυτό: χαμογελαστή.
στο εύχομαι πολύ.

θαυμάζω τα μαθηματικά. τελεία.

καλησπέεεεεερα παρασκευής...
χχχχχχχχχχχχχχχχχ

eva είπε...

Τρελλέ... καταπληκτικό!
Η πυθαγόρεια ανάλυση με τις φιλοσοφικές σου αναζητήσεις ονειρεμένη. Το αρσενικό με το θηλυκό, η έννοια της δικαιοσύνης, η ιερότητα του γάμου, η ανατροπή των ισορροπιών μόνο για να πετύχεις την ισορροπία στην αμέσως επόμενη σφαίρα, η δίψα για μάθηση, η ανάγκη να χτίζεις επάνω στο τίποτα, η μανία να ακούς τα λόγια των μεγάλων, το όλα και το τίποτα άρρηκτα δεμένα σε έναν κύκλο ζωής... μοιάζουμε τρελλέ. Μήπως είμαι κι εγώ τρελλή και το ξέρουν όλοι εκτός από μένα; :))
Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω από σένα μια αναλυτικότερη ανάρτηση σχετικά με την πυθαγόρεια αριθμητική και πώς σχετίζεται με τη φιλοσοφία.
Ο δικός μου αριθμός πεπρωμένου είναι το 8 (29/8/1969), αν κι ο αγαπημένος μου αριθμός είναι το 7.

Από τα καλύτερά σου που έχω διαβάσει!

Καλό απόγευμα :)

diva είπε...

Αυτό το ποστ μπορεί να σε κάνει συμπαθή.
[Μήπως τρόμαξες τώρα;-]

Καλημέρα

Τρελός του Χωριού είπε...

Krasi & nero sta oneira mas
Sugxorese me alla' to exo san o'ro stin zoi mou na min deino pote' etoimi pneumatiki trofi. Tha sou prosfero loipon mono ta ulika .
Oi diniseis tou noumerou 7 anthizoun tis eksis ikanontites
Ανάλυση ,έρευνα ,επιστήμη ,τεχνολογια ,μοναχικότητα, σοφία,πνευματική εστίαση ,ερευνιτικότητα,μυστικισμό και μεταφυσική τάση . Να αποφεύγεις την καχυποψία τον σπεπτικισμό και την τελειομανία. Οπλο σου για να τα καταφέρεις είναι να αποφύγεις την τάση σου για απομόνωση και να δυναμόσεις γύρω σου βαθυες και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.
;)

Τρελός του Χωριού είπε...

Maya μου
.
Σου υπόσχομαι οτι η επιμενη φωτογραφία μου θα είναι γεμάτη χαμόγελο.
Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς χαμόγελο .
Απο τοτε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
.
Εγώ αγάπησα την Φιλοσοφία και όλα αυτά που αυτή αγάπησε . Οπώς τα μαθηματικά
.
Πολλα φιλιά

Frau Lehrerin είπε...

...

eisai kalesmenos mou s allo ena paixnidaki kai anupomonw na dw to apotelesma :)
filia ek viennis

Frau Lehrerin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τρελός του Χωριού είπε...

Euaggelia mou
apo tin proti fora pou eixa diabasei to Blog sou sou eixa episimanei kai ego oti miazoume polu. Mou leipei polu pou den mporo pia na diabaso to blog sou. Exo prospathisei ta panta omos exo sunaixeia to idio problima pou idi sou exo anaferei.
.
Gia to erotima sou tora ,peri trellas ,i diki mou apantisi einai oti ,etsi ginetai sunithos . O monos pou den to kserei einai autos pou tin exei.
.
Mou zitas na grapso anartisi gia ta pithagoria mathimatika se sxesi me tin filosofia. Euaggelia mou makari na mporousa omos eimai polu mikros se sxesi me autes tis gnoseis. Einai san na zitas se ena kounoupi , na sou milisei gia tis omorfies tis epifanias olis tis gis. Auto mono pou apla kai tapeina tha po gia ton papou pithagora ,einai oti den itan apla enas megalos epistimonas . Htan apo tous pio prikismenous anthropous (se dunameis ) pou exoun gennithei pote stin gi mas. L;igea apo tis klironomies tou kseroume kai autes oxi sosta. Paradeigmatos xarin ,kseroume gia ta geometrika theorimata tou pithagora ,den kseroume omos oti auta ta theotrimata einai protistos Filosofika theorimata (allage tis pleures me ennoies),oute oti oli i Geometria kai ta mathimatika itan o Dromos tou Pythagora pros tin theorisi tou sumpantos. Oute episis kseroume oti asxolithike epistamenos me tis talantoseis (afou pepithisi toi itan to 700px oti to sumpan einai ftiagmeno apo ennoies kai zoi dinetai otan autes arxizoun na talantontai me idietairous tropous),kai oti tou ofeiloume ena megalos meros tis armonias tis ellinikis mas glossas,opos kai polla alla (px to kanonaki pou paizoun mousiki einai basismeno ston mikro kanona tou Pithagora, eksou kai to onoma tou). Yp;arxoun ak;oma kai stis meres mas pragmatikoi Pythagorioi ,ligoi bebaia ,pou kanoun pragmatiki doulia ,omos den prokeitai pote na tous akouseis i deis . Tha deis mono ta erga tous embathinotas ta gegonota guro sou. Gi aauto sou leo min zitas apo ena toso da mikrouli trelo ,enos asumantou pneumatikou xoriou ,na sou milisei gia toso megala pragmata . Mono esu mporeis na anakalipseis auta pou zitas .
.
Oso gia to 8 tha sou po gia tis ikanotites pou donei mesa sou . Tora poies apo autes exeis kaliergisei kai pies oxi ,mono esu mporeis na to ksereis :))
Εξουσία ,δύναμη ,οικονομικα ,επιχειρήσεις,επιτυχία ,υλικός πλούτος ,οργάνωση ,κυριαρχία στον εαυτό.Προσεχε να μην προσκολληθεις στην Ύλη (που σε φλερτάρει επιμονα ), και να μην μπεισ τον πειρασμο να χρησιμοποιείς την δυναμη που σου δείνει αυτή και η εξουσια για να ελέγξεις και να πετύχεις χωρίς ακεραιότητα. Χρησιμοποίησέ την μόνο με αγαθό τρόπο ,για να δημιουργείς ισοροπίες ,αλλιώς θα επιβαρύνεται συναίχεια το Καρμα σου .
.
Xarika pragmatika poli pou se ksanaeida stin kipo mou .Na mou erxesai.
:))))))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Diva
Giati na me fobisei i epikoimeni sumpathia sou ? Esena tha se fobisei an sou po oti auto tha mporouse na einai kai ena zitoumeno mou ?
;)
Elpizo na peraseis kala to SK
:)))

Τρελός του Χωριού είπε...

Georgia
Se euxaristo gia tin pisti sou stin fantasia mou . Ennoeitai oti i prosklisi sou einai me xara dekti (an kai den exo dei akoma to paixnidi).
:)))
.
Afou esu mou stelneis Viennezika filia , ego ti prepei na stilo se apantisi ? Athinaika ... Bals ??
:))))))))))
polla filia

eva είπε...

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο όμορφη ανάλυση περί πυθαγόρειας γεωμετρίας. Ποτέ δεν ήμουν φαν των μαθηματικών, όταν όμως αυτά συνδυάζονται με τη φιλοσοφία,τότε μεταμορφώνονται σε κώδικα μυστικών που αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε, που σημαίνει πως πρέπει να αρχίσω να τα προσέχω λίγο περισσότερο!
Φίλε μου καλέ, δεν είσαι μόνο εσύ ένα μικρό ασήμαντο κουνούπι σε σχέση με τη γνώση γύρω μας, αλλά όλοι. Ακόμη κι αυτοί που διατυμπανίζουν το αντίθετο. Αυτοί, ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους που προσπαθούν για το γνώθι σαυτόν.
Το ότι έχεις ασχοληθεί σημαίνει ότι κάτι σε ιντριγκάρισε και σου κίνησε την περιέργεια να ερευνήσεις τον χώρο λίγο περισσότερο. Αυτό ήθελα να μοιραστείς. Το πώς το βλέπει ο καθένας, το φίλτρο από το οποίο περνάει κάθε γνώση που λαμβάνει, έχει μεγάλη σημασία, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον που δε μαζεύει ξερές γνώσεις αλλά το κάνει από μεράκι και αγάπη. Μην υποτιμάς τη δύναμή του κουνουπιού.
Όσο για το 8... από όλα αυτά που το χαρακτηρίζουν απέχω παρασάγγας! Καμία σχέση με την ύλη, καμία σχέση με την εξουσία, το χρήμα, την επιβολή και τον πλούτο! Μα, καμία όμως!!! Μόνο στην οργάνωση κάτι γίνεται, άντε και στην επιβολή στον εαυτό κι αυτό όχι πάντα!
Τι σχέση έχει μια ευαίσθητη, ρομαντική, καλλιτεχνική ψυχή με όλα αυτά; Δεν θα μπορούσα να απέχω περισσότερο!
Αφού δεν έχεις πρόσβαση στο μπλογκ μου, θα έρχομαι εδώ να σου λέω τα νέα μου. Πάντως, από ότι βλέπω, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης από κάποιον άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει.

Καλό σου βράδυ :)

Ηλιαχτίς είπε...

Στο έχω ξαναπεί, αν είναι έτσι η τρέλλα, θέλω κι εγώ!
Μου αρέσει ειλικρινά η οπτική σου γωνία και ο τρόπος που υφαίνεις την σκέψη σου!
Ο τρόπος που συνδίασες τους αριθμούς με τις γνώσεις σου και το πως έκανες το συνολικό αποτέλεσμα να αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα σου είναι μαγικό!

Να έχεις ένα υπέροχο απόγευμα καλέ μου!
Φιλιά πολλά!

the boy with the arab strap είπε...

ευχαριστω , ειναι αρκετο αυτο που εγραψες !!!!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Ευαγγελία μου
Όταν έχουμε στο χέρι μας ένα νόμισμα ,παρόλο που βλέπουμε μόνο την μία του όψη του, πρέπει πάντα να γνωρίζουμε ότι κρατάμε και την άλλη ,άσχετα αν δεν βγαίνει στο φως.
.
Είναι πραγματική χαρά μου η επικοινωνία μου μαζί σου . Συζητήσεις μας και από εδώ και μέσω Mail να ξέρεις πως ανθίζουν πάντα χαμόγελο στην μητέρα Σκέψη μου.
Θα προσπαθήσω μέσω mail να σου εξηγήσω τι παρουσιάζει ο υπολογιστής μου όταν μπαίνω στο blog σου.
.
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα.

Τρελός του Χωριού είπε...

Ηλιακτίδα μου
Τα λόγια σου , μου κοκκινίζουν (από αμηχανία ) τα άνθη του κήπου. Λέω απλά αυτά που νοιώθω ,όπως να νοιώθω. Πότε καλός ,πότε κακός ,πότε σκοτάδι ,πότε φως. Μονοπάτια τρέλας γεμάτα βράχους αλήθειες, που μου πληγώνουν τα πόδια . Μόνο ,που και που , ένα γλυκό δροσερό αεράκι ,τα λόγια σας , χάδι απαλό στο πυρωμένο αμόνι της πορείας μου. Εκεί είναι η ομορφιά της ζωής για εμένα .Στις εναλλαγές.
.
Σε ευχαριστώ για τις ζεστές ηλιακτίδες σου στα πέταλα των λουλουδιών μου.

Τρελός του Χωριού είπε...

Χρύσα
.
Τι πιο όμορφο δώρο από τα χαμόγελά σου Τα έχω ήδη σπείρει στον κήπο μου ,και περιμένω την πρώτη καλοκαιρινή βροχή για να ανθήσουν .
.
Σε ευχαριστώ που πέρασες ,γεμάτη δώρα.
:)))

Τρελός του Χωριού είπε...

Κρασί και νερό στα όνειρα μας
Εγώ απλά σου έδωσα έναν χάρτη . Το πώς και το πότε θα ταξιδέψεις θα το αποφασίσουν τα φτερά σου .
;)
Εγώ σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να σε βοηθήσω ,έστω και λίγο .
:)))

Σταλαγματιά είπε...

Μέσα σε 10 πράγματα έκλεισες κάθε τι σημαντικό.
Μέσα σε 10 πράγματα όλο το νόημα της ζωής!!!

Τρελός του Χωριού είπε...

Αναστασία μου
Ένα από τα πράγματα που με τράβηξε στους Πυθαγόρειους και στους Κυνικούς φιλοσόφους ,είναι ο αφαιρετικός τρόπος σκέψης τους. Οι πρώτοι σε ότι έχει να κάνει με της δομές του σύμπαντος και οι δεύτεροι σε ότι έχει να κάνει με το Άτομο (εγώ μας).
.
Δροσερό το πέρασμα σου .Ότι πρέπει για τον καύσωνα του κοινωνικού (?) λόγου που μαστίζει χρόνια τώρα τα λουλούδια του κήπου μου. Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα

Unknown είπε...

είχα ένα συνήθειο να συνδέω τα νούμερα με χρώματα. μέχρι που κολλώντας σε ένα συγκεκριμένο χρώμα εδώ και χρόνια, ξέχασα να μετρώ...

φιλιά βρόχινα...

Maria Tzirita είπε...

Γιατί κάποτε γράφεις greeklish? Ερώτηση ξανθιάς...

Τρελός του Χωριού είπε...

Νεράιδα της Βροχής
Ποιο χρώμα πήρε την ευθύνη να βαστά στην αγκαλιά του τα χρώματα της ύπαρξης σου. Ποιος αριθμός αρνήθηκε να αναγεννηθεί απ’ τον λόγο σου ?
.
Σε ευχαριστώ που έσταξες στον κήπο του τρελού ,νεράιδα της βροχής . Να περνάς , βαφτίζεται με άνθηση ο χώρος .
:))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Μαρία μου
Η λύση του μυστηρίου έχει ως εξής. Από μικρός είχα παρουσιάσει συμπτώματα δυσλεξίας ( το μάτι ,δεν διαβάζει τις λέξεις την μία μετά την άλλη αλλά άλλες φορές γυρνάει πίσω στην λέξη που διάβασες και άλλες πηδάει γράμματα της λέξης που διαβάζεις ) .Ανίκανοι γιατροί που με εξέτασαν ,δεν ήξεραν τι τους γίνεται ,και για να αποφύγουν ρίσκα που πιθανόν να έπαιζαν ρόλο στην καριέρα τους (από ότι καταλαβαίνω τώρα), με άφησαν να ταλαιπωρούμαι άδικα με γραπτές εξετάσεις και όχι με προφορικές όπως επιβάλλει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις .Βασίσθηκαν βέβαια στο ότι η δυσλεξία δεν είναι πάθηση .Απλά το μάτι έχει διαφορετικό τρόπο σάρωσης ,και αυτό παρατηρείται μόνο σε ανθρώπους με υψηλό iq και υγιέστατους Αποτέλεσμα ,να δυσκολεύομαι να διαβάσω 3 φορές περισσότερο από τους συμμαθητές μου και φυσικά να μείνω ανορθόγραφος αφού δεν είχα σαφή εικόνα της κάθε λέξης. Έτσι ,για να γράψω τις απαντήσεις χρησιμοποιώ word πρωτα.Όταν όμως είναι να προσθέσω κάτι που είχα ξεχάσει να πω ,χρησιμοποιώ greeklish για να αποφύγω τυχών ορθογραφικά λάθη .
.
Μαρία μου ,την ερώτησή σου αύτή πάντως πρέπει να την έκανε το χρώμα των μαλλιών σου κάτω από την βαφή (από ότι υποψιάζομαι).

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημερούδια καλέ μου!!!!!!!!!!!

φιλάκια!!! καλή δουλειά!!

Unknown είπε...

το σκούρο κόκκινο αναλαμβάνει την ευθύνη,αυτό με την υποψία μαύρου μέσα του, ναι εκείνο του κρασιού του μπρούσκου που κάνει αναλαμπές στο φως κι εκείνο του πηχτού αίματος. Κι αν στο μηδέν ζεις, κινείσαι και δημιουργείς, τι να τους κάνεις τους λοιπούς τους αριθμούς; Νούμερα φαντάζουν όλα...

φιλιά βρόχινα...

Τρελός του Χωριού είπε...

Ζαχαρούλα μου ,
σε ευχαριστώ που μου χαρίζεις την πιό γλυκιά καλημέρα του blogoκοσμου.
:)))))

Τρελός του Χωριού είπε...

Νεράιδα της Βροχής.
Έβρεξες πολλές ιδέες και τι να πρωτοανθίσω ?
:)))
Το Μηδέν ,το δίπολο αυτό πέρας, η διάς , ο Δίας των αριθμών , για να φτάσεις την απόλυτη ολοκλήρωση , έπρεπε να γεννήσει και αναθρέψει ως αυτόνομες , μια μια ,όλες τις όψεις του .Έτσι γεννήθηκε το Πάνθεον.Oi tr;opoi maw na Zoume
Ο θεός της Ορθοδοξίας μας , για να έχει τρόπους εξέλιξης ,έδωσε σε κάτι τόσο ασήμαντο όπως ο άνθρωπος , κάτι τόσο σημαντικό να κατέχει .Την Ιδία Βούληση. Έτσι δύο τεράστιοι ωκεανοί, (το Καλό και το Κακό στην πιο απλοϊκή του εξήγηση) ,έχουν ανάγκη μια και μόνη σταγόνα ,αυτήν της ανθρώπινης νόησης ,για να κερδίσουν τις ισορροπίες με το μέρος τους.
.
Σκούρο κόκκινο του αίματος ,με ένα … υποψιασμένο μαύρο μπαλαντέρ. Ιδιαίτερο χρώμα διάλεξες για να ξεχάσεις να μετράς
;)
.
:)))))

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου