Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Σκοπιανό (προσωπικές Μνήμες)

Ο καθένας από ενα κομμάτι του Αλεξανδρου.
.
.
Ακουω πολλα τωρα τελευταια για το σκοπιανο θεμα ,και αφου δεν δεχεται κανενας μικρος (πολιτικος και μη) να πει την αλήθεια ,έπεσε το βαρος της έυθυνης να την πει , στον τρελλο.
.
Πριν 25 χρονια ,οταν ημουν δωδεκα χρονον ,ειχαμε παει με τους γονεις μου στον Καναδα διακοπες. Εκει τα αδερφια του πατέρα μου ηταν επιφανεις μεγαλοεπιχειρηματιες με πολιτικες επιρροες . Σε μια απο τις δεξιωσεις τους ,μας συστησαν καποιον μεγαλοεπιχειρηματια που μηλούσε σπαστα ελληνικά .' Ελληνας ? 'Τον ρωταει ο πατερας μου .'Οχι' λεει αυτός . 'Μακεδονας' . ' Βορειοελλαδιτης δηλαδή ?' .'Οχι. Οι μακεδονες της ελλαδας ,ειναι μειονοτητα μιας μεγαλης Μακεδονιας που συντομα θα γίνει κράτος.'
.
14-12 χρονια πριν .Σε παγκοσμια εκθεση στην Μπολόνια . Δυο τρεις επιχειρηματιες μου εδωσαν την καρτα τους που εγραφε MACEDONIA ως κράτος τους.
.
10 χρονια πριν . Πολλοι Macedonians επιχειρηματιες εκλειναν τεραστιες δουλειες με Greeks επιχειρηματιες ,μερικοι απο τους οποιους ηταν και βοριοGreeks επιχειρηματιες.δεν ακουσα κανεναν να παραπονιέται .Αντιθετα όλοι χαμογελουσαν . Το ξερω καλα το χαμογελο του κέρδους,γιατι αυτο ορίζει συνορα και ζωές ανθρώπων.
.
9 χρονια πριν . Ρωτησα εναν Αγγλο δυπλωματη για το Σκοπιανο . Μου ειπε ¨Δεν υπαρχει Σκοπιανο .Το εχει κλεισει η Ελλαδα.Και καλως κανατε γιατι με τους χειρισμους σας και κυριως το συνθημα σας 'Η μακεδονια ειναι ελληνική' λαμβάνατε πολυ ασχημες κριτικες απο της χωρες του εξωτερικου γιατι δινατε την εντυπωση του επικειμενου εισβολεα σε Βουλγαρια και Γιουγκοσλαβια που ειχαν και αυτές εδαφη του αρχαιου Μακεδονικου κράτους' .
.
Μπορει να ειμαι τρελλος ομως ξερω οτι αν θελεις να βρεις την αλήθεια μιας καταστασης ,ακολούθησε το χρήμα. Ειμαι πεπισμενος οτι το ονομα Μακεδονια θα τους δωθει ,οπως και δικαιωματα στην ελληνικη διακυβέρνηση,με προσχημα καποιες πλασματικες μακεδονικες μειωνοτητες. Τα υπολοιπα που ακουγονται στην TV ειναι για εσωτερικη καταναλωση(τσακωμοι ,και σκανδαλα που εχουν μονο σκοπο να αποπροσανατολήσουν την κοινη γνωμη). Αν δεν με πιστευεις , δες οποιον χάρτη θελεις ,εκτος Ελλαδας ,και δες με μεγαλα γραμματα τον ορο MACEDONIA. πανω απο την Ελλάδα.Και αν θελεις να σοκαριστεις ακομα περισσοτερο ,αγορασε τουρκικους χαρτες και δες τα συνορα μας στο Αιγαίο .
.
Την εξωτερικη μας πολιτικη την ασκουν δημοσιοι υπαλληλοι . Αυτο τα λεει ολα για το τι θα μας συμβει ,οπως και με το τι κριτηρια λειτουργούν .
.
Οσο για εμάς .Καλη μας νυχτα Ελληναραδες μου. Σοφή και ανωτερη φυλή μου

4 σχόλια:

Equilibrium είπε...

"Την εξωτερικη μας πολιτικη την ασκουν δημοσιοι υπαλληλοι."

Κι αυτοί, από άλλους εξωγενείς θεσμούς, από Ευρώπες, Ενώσεις, Αμερικές, μήπως εκεί είναι το πρόβλημα?

Καλό σου μήνα!

Τρελός του Χωριού είπε...

Εquilibrium
Κατ' εμε ,δεν υπαρχουν χωρες που να ορίζουν αλλων χωρών πολητικές. Υπάρχουν 3 οικονομικες καστες χωρις πατριδα ,που ελεγχουν την παγκοσμια ιστορια ,και την παρελθοντική και την μελλοντική. Ποτέ δεν πρόκειται να ακούσεις γι άυτούς,μόνο ισως από κάτι τρελούς σαν κι εμενα. Αυτοι οριζουν το χρήμα και κατα συναίπεια τις κυβερνήσεις ολων των χωρών. Φτιάχνουν τα γεγονότα ετσι ώστε να προκαλούν το κοινό αίσθημα προς τις κατευθύνσεις που επιθημούν ΠΧ "Πως θα κανουμε τον αμερικανικο λαο και χρηματοδοτήσει και αλλους δυο πολέμους που θα στοιχήσουν 3 τρισεκατομύρια δολλαρια ? Χαλαρωνουμε τα μετρα φυλαξης, αφηνουμε να διαρευσει αυτη η πληροφορια ,κηνούμε τους στοχους προς τα εκει που θέλουμε με ανθρώπους μας μεσα στην τρομοκρατια, χτυπαμαι τους δυδιμους πύργους και καθοδηγούμε το λαϊκό αίσθημα αμερικης και ευρώπης προς τα εκει που θέλουμε. 1/Αβγανισταν : έλέγχουμε και οργανώνουμε καλύτερα μια απο τις μεγαλητερες παραγωγες ναρκωντικών στον κόσμο
2/ΙΡΑΚ : Δείχνουμε γι μια φορα ακόμα ποιός ελεγχει το πετρέλαιο, απηλούμε την ευρώπη να μην κανει μεγάλες συμφωνίες φυσικού αερίου με την Ρωσία που μας μπήκε στην μύτη και παράλληλα εξω΄πλήζουμε τις γύρω χώρες για να αμυνθούν σε περιπτωση που ο πόλεμος έρθει προς το μέρος τους. Παράλληλα ζητάμε αποζημιώσεις για όλα τα όπλα που χρησιμοπιήσαμε και για το οτι εσείς μας μπλέξατε .
Ανακαιφαλέωση
1/ Πηραμε 3 τρισεκατομύρια από τον αμερικανικο και τον ευρωπαϊκό λαό
2/ Υποχρεώσαμε τους ευρωπαίους να μην αγοράσουν πολύ φυσικό αέριο.
3/ Κερδίσαμε απο την αναδο της τιμής του πετρελαίου.
4/ Ελέγχουμε εξ ολοκλήρου το 100% των εξαγωγών ναρκωτικών από το Αυγανιστάν και εχουμε και φτηνό εργατικό δυναμικό.
5/ Κερδίσαμε από τον extra εξοπλησμό πολλών χωρών γύρω από το Αυγανιστάν και το ιρακ.
Κουϊζ παρατηριτηκότητας:
1/Πως γινεται στο παγκοσμιο κέντρο εμπορίου (δυδιμοι πύργοι) που σχεδόν καθημερινά δουλεύουν το 90% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου , την 11-10 να μην σκοτώθηκε ούτε ενας απο αυτους. Ελειπαν όλοι.Γιατι να εχουμε χιλιαδες υπαλληλους νεκρούς και ουτε έναν Πολυεκατομυριούχο ????
2/Πως γινεται να χτιπιούνται δυο ουρανοξύστες και οχι ο Λευκος Οίκος ενω υπήρχαν οι ίδιες ευκαιρίες και στα δύο?? Εσύ θα χτυπαγες τον Παρθενώνα ή το Νεο μουσειο της Ακρόπολης αν ηθελες να κανεις κακό στην Ελλάδα ??
.
Και πολυλόγησα και ανορθογράφησα παλυ.Ο τρελλός του χωριού (μιλάω στην γενική για να φαινόμαστε περισσότεροι μοιπως και κανω καμμία μοιωνότητα στο χωριό) ζητά συγνώμη και για τα δύο

Equilibrium είπε...

Τι συγνώμη!

Με αρεσουν οι χειμμαρώδεις άνθρωποι. Απλά ήμουν άρρωστος, και άργησα λιγουλάκι...

Θεωρία παγκόσμιας συνομωσίας δλδ ε?...

Τρελός του Χωριού είπε...

Sto kefali enos trellou ,equilibrium, ta logia pou akougontai stis siopes einai pio dunata kai ksekathara apo auta pou legontai apo ta xeilia.Eukolo einai . Otan sou milaei kapoios ,koita ton mesa sta matia ,apomonose kai sbise tous ixous kai akou tous alithnous apoixous tis skepsis tou.
.
.
Sou euxomai perastika

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου