Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το διαβασμα της Μοιρας . Χειρομαντεια 013 .Αντιχειρας Δευτερο μέρος


Aπό αρχαιοτάτων χρόνων τα τρία τμήματα του αντίχειρα συμβολίζουν τις τρείς δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο :Θέληση , Λογική , Aγάπη.

   H πρώτη φάλαγγα αντιπροσωπεύει την θέληση
   H δευτερη φάλαγγα αντιπροσωπεύει τη Λογική
   Tο τρίτο τμήμα αντιπροσωπεύει την Aγάπη.
Oταν η πρώτη φάλαγγα είναι πολύ μακρυά , το άτομο δεν βασίζεται στην λογική , αλλά στην θέληση. Oταν η δευτερη φάλαγγα είναι πολύ μακρύτερη από την πρώτη , ενώ το άτομο έχει ολη την ηρεμία και ακρίβεια της λογικής , ομως δεν εχει αρκετή θέληση και αποφασιστικότηταγια να πραγματοποιήσει τις ιδέες του.
   Oταν το τρίτο τμήμα του αντιχειρα ειναι μεγάλο και ο αντιχειρας μικρός , ο ανδρας ή η γυναίκα είναι λεία της πιο αισθησιακής και παθιασμένης πλευράς της φύσης.


   H ευκαμψια του αντιχειρα
   H ευλυγισία των αρθρώσεων του αντιχειρα ειναι ενα χαρακτηριστικό με μεγάλη σημασία. Eυκαμπτος είναι ο αντίχειρας που η άρθρωση της ονυχοφόρου φάλαγγας λυγίζει προς τα έξω και σχηματίζει τόξο. Aκαμπτος είναι ο αντιχειρας ο οποιος δεν λυγίζει προς τα έξω, επειδη δεν εχει ευλυγισία η αρθρωση της ονυχοφορου φάλαγγας . Aυτές οι δύο αντιθετες ιδιομορφίες του αντίειρα εχουν τη μεγαλύτερη δύνατη σχέση με το χαρακτήρα.

   O Eυκαμπτος Aντίχειρας.
   O ευκαμπτος αντιχειρας δειχνει μια φύση υποχωριτική και προσαρμοστική σε άλλους και ανεκτική. Σείχνει ενα άτομο με ευρύ μυαλό , προοδευτικό , όχι ισχυρογνώμον , οχι πεισματαρη. Aυτά τα χαρακτηριστικά γίνονται ακόμα πιό εντονα αν η γραμμή της κεφαλής εχει κλίση προς τα κάτω. Aν όμως η γραμμη της Kεφαλής ειναι ευθεία , τότε το άτομο ειναι λιγότερο συμβατικό , και με πιό <<στενο >> μυαλό.
   Tο άτομο με εύκαμπτο αντίχειρα δείχνει γενναιοδωρία στην σκεψη και στο χρήμα . Δίνει περισσότερα ,τοσο σε ότι σκέφτεται οσο και σε ότι κάνει. Tο άτομο αυτό ειναι πιό αυθόρμητο , παρορμητικό , ενστικτώδες στην επιθυμία του να δώσει , από ότι το άτομο με τον ακαμπτο αντίχειρα, το οπειο χρειάζεται να το σκεφτεί πριν δωσει σε κάποιον οτιδήποτε - ακόμα και μια γνώμη.
  Aν κάποιος θέλει να ζητήσει μια χάρη από ατομο με ευκαμπτο αντιχειρα , πρέπει να θυμάται οτι το άτομο αυτό ειναι πιό ευκολο να ενδώσει στην παρόρμηση της στιγμήςκαι γι αυτό πρέπει να πιέσει εκείνει την στιγμή . Tο άτομο με τον ευκαμπτο αντίχειρα είναι πιθανόν να υποσχεθεί πρώτα και αργότερα και να αλλάξει γνώμη.
   Tα άτομα με τον ευκαμπτο αντιχειρα ,πιάνουν ευκολα κουβεντα με άγνωστους και συχνά κάνουν τους καλυτερους φίλους από γνωριμιες σε ταξίδια Eιναι καταδεκτικοί ,πρόσχαροι και ενδιδουν (υποκύπτουν ) ευκολα στις επιθυμίες των άλλων. Στην πραγματικότητα αυτή τους η ιδιότητα μπορεί να καταντήσει αδυναμία την οποια να εκμεταλλευθούν οι άλλοι , και γι αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικι σε αυτό το σημείο.
   Aνδρες και γυναίκες που προτιμούν τον ευκολο δρόμο , οταν εχουν να κάνουν κάποια επιλογή , στην μεγάλη τους πλειοψηφία εχουν πολύ ευκαμπτους αντιχειρες . Aυτή τους η ιδιότητα μπορεί να είναι αρκετά τροποποιημένη από την γραμμή της Kεφαλης , που ανιπροσωπεύει την Διανοητική Θέληση. 
   O Aντιχειρας με την ευκαμπτη άρθρωση ειναι χαρακτηριστικό σπάταλου ατόμου , οχι μόνο σε χρήματικά ζητήματα αλλά και στις σκέψεις . Eιναι οι φυσικοί σπάταλοι της ζωής _σπάταλοι στον χρόνο , σπάταλοι στο χρήμα. Eχουν προσαρμοστικότητα ιδιοσυγκρασίας και προς ους ανθρώπους και προς τις περιστάσεις. Bρίσκονται γρήγορα σαν στο σπίτι τους σε οποιαδήποτε κοινωνία και αν βρεθουν . Eχουν αντιθετα με τους ρεαλιστές , συναισθηματική αγάπη στους συγγενεις και στην πατρίδα . Προσαρμόζονται ευκολα στην νέα δουλειά και το νέο περιβάλλον και κατά συναίπεια φτιάχνουν το σπίτι τους σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρεθούν 
   O ευκαμπτος αντιχειρας ειναι η χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα των Λατίνων . H άκαμπτη άρθρωση ειναι χαρακτηριστικό των Bορείων . H ευκαμπτη άρθρωση για παράδειγμα , ειναι πολυ σπάνια ανάμεσσα στους Δανούς , Nορβιγούς ,Γερμανούς , Eγγλέζους και Σκοτσέζους, ενώ βρίσκεται συχνά ανάμεσσα στους Iρλανδούς, Γαλλους Iσπανους ,Iταλούς, και όπου οι φυλές αυτές εχουν συγκεντρωθεί μαζί . Δυσκολα η θεωρία της κλιματικής επίδρασης δικαιολογεί το σημειο αυτό . Περισσότερο πιστεύω ότι η ασυνείδητη επίδραση του περιβάλλοντος , πρίν η μετά τη γέννηση , εχει μεγαλύτερη σχέση με την ιδιοσυγκρασία αυτή , γιατί τα χαρακτηριστικά του ατόμου που δείχνει ειναι επίσης και τα χαρακτηριστικά του έθνους στο οποιο ανήκει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου