Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τα σχήματα των χεριών και των δακτυλων


Πριν ξεκινήσουμε την χειρομαντεία θα ήθελα να πώ ότι οι πηγή μου για τούτην εδω την προσπάθεια , βασίζονται κυρίως στίς γραφές του Κόμη Louis Hamson.
   Ενός μορφωμένου ευγενούς που αφιέρωσε την ζωή του κυρίως στην χειρομαντεία. Αγαπούσε την ποίηση τον αποκρυφισμό και την γνώση και έκανε σκοπό της ζωής του την συλλογή της ,ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ήταν ίσως ο σημαντικότερος χειρομάντης της εποχής του και σίγουρα ο πιο διάσημος στον δυτικό κόσμο κυρίως μέσα στα σαλόνια των ευγενών και των βασιλέων. Πάνω στις γραφές του βασίστηκε το πρώτο κομμάτι της εκμάθησης μου σε ότι έχει να κάνει με την χειρομαντεία . Οι όροι που χρησιμοποιεί είναι παλιοί (αφού έζησε στα τέλη του 1800) και με μία ποιητική διάθεση , πράγμα που με γοήτευσε ιδιαίτερα , γι αυτό και τους υιοθέτησα . Σε πολλές φωτογραφίες που θα αναρτήσω αργότερα δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι , αλλά άλλοι μοντέρνοι πολύ πιο πεζοί ,στους οποίους όμως θα σας κάνω τις αντιστοιχίες.
   Ξεκινάμε λοιπόν.
 Η χειρομαντεία πρέπει στην πραγματικότητα να σημαίνει την μελέτη του χεριού στο σύνολό του Όμως διαιρείται στις δίδυμες επιστήμες της χειρογνωμίας και της χειρομαντικής.
   Η Χειρογνωμία ασχολείται με το σχήμα του χεριού και των δακτύλων και αναφέρεται στην κληρονομική επίδραση του χαρακτήρα και της προδιάθεσης . Η Χειρομαντική ασχολείται με τις γραμμές και τα σημάδια της παλάμης με τα γεγονότα του παρελθόντος , του παρόντος και του μέλλοντος. Γίνεται ,λοιπόν , εύκολα κατανοητό ότι η χειρομαντική δεν μπορεί να συμπληρωθεί χωρίς την χειρογνωμία.
   Στο διάβασμα του χεριού , πρέπει πρώτα να χαρακτηρίσουμε το σχήμα και την μορφή του χεριού , το δέρμα και τα νύχια πρίν προχωρήσει στην κρίση των γραμμών και των σχημάτων της παλάμης . Μερικοί άνθρωποι θεωρούν την χειρογνωμία πολύ ασήμαντο τμήμα της μελέτης για να αξίζει την προσοχή και βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα ,συχνά αγνοούν την σημασία της και αρχίζουν πολύ γρήγορα με τις πιό ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της χειρομαντείας . 
   Λίγη σκέψη ,όμως , θα μας διξει ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι σωστό και θα καταλήξει σε λάθος γιατί ,αν πράγματι το αντικείμενο αξίζει να μελετηθει , πρέπει να μελετηθεί ολοκληρωτικά. Επίσης το σχήμα του χεριού μπορεί να παρατηρηθεί πολύ πιο εύκολα από τις γραμμές της παλάμης , και άρα είναι πολύ ενδιαφέρον ,γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να διαγνώσει τον χαρακτήρα αγνώστων ,όπως κάθεται στο τρένο στην εκκλησία ή στο σαλόνι.
   Τα διάφορα σχήματα του χεριού και η καταλληλότητά τους σε διάφορα είδη εργασίας και το ότι με την εξάσκηση της θέλησης μπορούμε να αλλάξουμε και να αποκαταστήσουμε μέχρι έναν βαθμό κάθε φυσιολογικό ελάττωμα Όμως ,είναι αναμφισβήτητο οτι ορισμένοι τύποι είναι πιό κατάλληλοι για μια δουλειά από ότι άλλοι , πράγμα που μπορεί να καθοριστεί με την χειρομαντεία. 
   Θα προχωρήσουμε , λοιπόν , στην μελέτη των διάφορων τύπων χεριών με τις διάφορες τροποποιήσεις τους και στην σχέση τους με την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα , Το σχήμα του χεριού δίνει εναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών σε ότι αφορά τις ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων. Είναι γεγονός ότι η δουλειά και η άσκηση μπορεί να μεγαλώσουν και να πλατύνουν το χερι , δεν μπορούν όμως να αλλάξουν τον τύπο του χεριού στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο άτομο
   Υπάρχουν επτά τύπο χεριού . Ο κάθε τύπος μπορεί να διαιρεθεί σε εφτά νέες υποδιαιρέσεις.

   Οι επτά Τύποι είναι
   1/ Το στοιχειώδες χέρι ή ο κατώτατος τύπος 
   2/ Το τετράγωνο ή το χρήσιμο χέρι
   3/ το σαν σπάτουλα χέρι (δραστήριος τύπος )
   4/ Το φιλοσοφικό ή το δύσκολο χέρι
   5/ Το κωνικό ή καλλιτεχνικό χέρι
   6/ Το ψυχικό ή ιδεαλιστικό χέρι
   7/ Το μικτό χέρι

   Οι επτά υποδιαιρέσεις του κάθε τύπου σχηματίζονται με την μίξη και των επτά τύπων . Ανάμεσα στα πολιτισμένα Έθνη ,το στοιχειώδες χέρι σπάνια βρίσκεται στην καθαρή μορφή , γι αυτό αρχίζουμε από τις επτά υποδιαιρέσεις του τετράγωνου χεριού που είναι :
   Τετράγωνο χέρι με τετράγωνα δάκτυλα
   Κοντό τετράγωνο χέρι με τετράγωνα δάκτυλα
   Μακρύ τετράγωνο χέρι με δάκτυλα με κόμπους 
   Τετράγωνο χέρι με δάκτυλα σαν σπάτουλες 
   Τετράγωνο χέρι με κωνικά δάκτυλα
   Τετράγωνο χέρι με ψυχικά δάκτυλα, και
   Τετράγωνο χέρι με μικτά δάκτυλα 

YG .
Και επειδή η φίλη μου η Jacki αγχώθηκε με τόσες μαζεμένες πληροφορίες , θα το κάνω όσο πιο απλό γίνεται.
 Όσο πιο χοντροκομμένη και άκομψη είναι μια παλάμη τόσο πιο ζωώδης είναι ο χαρακτήρας του ...ιδιοκτήτη της , ενώ όσο πιο λεπτή και μακρόστενη , τοσο πιο ... αιθέριος είναι τούτος ο χαρακτήρας . Όσο πιο κοντά και σαν ... λουκάνικα είναι τα δάχτυλα ,τόσο πιο χαμηλής ... ευστροφίας είναι , ενώ όσο πιο λεπτά και μακρόστενα τόσο πιο πνευματώδης αλλά και εύθραυστος . Σε άντρα οι χοντροκομμένες παλάμες δείχνουν εναν τύπο που του αρέσει η ζωή του να κυλιέται σε ζωώδη πάθη χωρίς όμως μέτρο . Ειναι καλός για βαριές δουλειές και το λεξιλόγιο του δεν περιέχει παρά μονο τις βασικες λέξεις . Με λίγα λόγια ενας άμεσος απόγονος  του homo sapience .Η γυναίκα που έχει αυτό το χέρι είναι πολύ πιο πονηρή έως πανούργα (προσοχή ,οχι εξυπνη) με καθαρό σκοπό της να εκμεταλλευθεί τους πάντες για να καλύψει τα πάθη και την πλεονεξία της . Υψηλής αντοχής ... εργαλείο παράλληλα όμως και μεγίστου κινδύνου κατά και μετά την χρήση . Δεν επιδέχεται ISO . 
  Τώρα μακριά και λεπτά δάκτυλα σε μακριά και λεπτή παλάμη σε γυναίκα είναι ο τύπος της Γκαλάντριελ στον Άρχοντα των δακτυλιδιών . Θα σου λέει μια απλή καλημέρα και θα εννοεί είκοσι σελίδες μονολόγου. Χωρίς δίπλωμα ψυχολογίας τουλάχιστον , δεν συνίσταται σε άνδρες με λίγο πειραγμένα νεύρα . Αυτή ή παλάμη σε άντρα τώρα , είναι μια τραγωδία .Πρόκειται είτε για Άγιο (πράγμα σχεδόν αδύνατο ) είτε για την κόρη του γιαλού πού ο θεός την έκανε άνδρα για να εκδικηθεί την προγιαγιά της την ανδροχωρίστρα ή κατι τέτοιο . 
  Αυτοί είναι οι δύο ακραίοι τύποι παλάμης που όμως το 90% από εμάς βρισκόμαστε κάπου ενδιάμεσα ανάλογα με τον όγκο και το μάκρος των δακτύλων σε σχέση με αυτού της παλάμης. 
Θα τα αναλύσουμε αυτά ενα προς ένα στις επόμενες αναρτήσεις 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου