Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ξεκινωντας το οδηπορικο στα κρυφα μονοπατια της χειρομαντειας


Πριν είκοσι χρόνια ενα Σάββατο βράδυ, στην παρέα μας ,ήρθε μια κοπέλα .Με πλησίασε χωρίς να μου πεί κατι ,χαμογέλασε,μου πήρε απαλά το δεξί χέρι και άρχισε να το διαβάζει. Ηξερε απλά λίγα σύμβολα χειρομαντείας .Αυτά που μπορούσε να μου πεί ήταν λίγα. Η αίσθηση όμως που μου άφησε αυτή η απόκρυφη γνώση που κρύβουν οι παλάμες, και το να μένεις μετέωρος μπροστά σε απροσδόκητες αλήθειες του εαυτού σου ,είτε είσαι αυτός που σου διαβάζουν είτε αυτός που διαβάζεις το χέρι , με είλκυσε αφάνταστα. Από τότε δεν εχω σταματήσει ούτε μια μερα να συλλέγω γνώσεις χειρομαντείας ή να διαβάζω καινούρια χέρια .
Σκοπός αυτού του blog δεν ειναι να γίνετε χειρομαντεις. Αυτό χρειάζεται πολύ κόπο ,χρόνο ,διαβασμα πολλων βιβλιων και χεριών και απο ενα σημείο και μετα σπουδή του αντικειμένου κοντα σε άνθρώπους που δυστυχώς κανείς τους δεν ειναι Έλληνας απο οσο ξέρω τουλάχιστον. Ο σκοπός μου ειναι να μπορείτε να διαβάζετε στις γραμμές των χεριών των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν ,ή τα δικά σας , καποιες βασικές αλήθειες που πολλες φορές είναι προσεκτηκά κρυμμένες. Σας εγγυώμαι ότι αυτό το ταξίδι όσο και αν το φτάσετε ,αξίζει τον κόπο.
Πρίν όμως ξεκινήσουμε τις γνώσεις χειρομαντείας , ας μιλήσουμε λίγο γιά τις λάθος ... γνώσεις για την χειρομαντεία. Ακομα και η λέξη Χειρο-Μαντεία , ειναι παραπλανητική ,πλασμένη από ανθρώπους που προσπαθούσαν να βρούν Κακό σε αυτα που δεν γνωριζαν με σκοπο να τα καταστρέψουν . Τιποτα δεν μαντεύεται στην χειρομαντεια , ούτε χρησιμοποιούνται περίεργες δυναμεις. Όλες οι γνώσεις της χειρομαντείας είναι καθαρή παρατήρηση αιώνων. Όλα τα νεύρα του σώματος καταλήγουν στα χέρια και τα πόδια .Τα νεύρα διαβιβάζουν όλες τις σκέψεις και πράξεις μας ,καθώς και τις εξωτερικές επιδράσεις και πληροφορίες από το ενα οργανο μας σε ενα άλλο .Αναλογα λοιπον με το τι συνήθειες και σταθερές εξωτερικες επιδράσεις έχουμε ,αναλογα με τις κληρονομικές μας ευπάθειες ή δυνατότητες ,αλλα νευρα ατονούν και άλλα δουλευονται πολυ περισότερο . Ετσι τα πρώτα στήν παλάμη κάνουν ρηχές και πολλες φορες κοντές γραμμες ,ενώ τα δευτερα βαθυές δυνατές και μακριές γραμμες. Γιατί ομως όλος αυτός ο τόσο λεπτομερής χάρτης του εαυτού μας και οχι μονο ,να εμφανίζεται μονο στις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών ? Απλά γιατί τα χερια είναι τα πιο άμεσα και πολυδουλεμένα εργαλεία του εγκεφάλου .Ακόμα και η πιό κρυφή μας σκέψη ,περνάει από αυτά , έστω και με ένα μικρο σπασμο της ακρης ενός δακτύλου. Ετσι λοιπόν θα απαντήσω και στην δεύτερη συχνή ερώτηση που μου κάνουν.Ναι, το χέρι αλλάζει γιατί αφού είναι ό χάρτης των νεύρων μας , όταν αλλάζουμε συνήθειες ή οι εξωτερικές επιδράσεις γίνονται διαφορετικές ,τα νεύρα μας δεν εχουν και αλλη επιλογή.
Τώρα καλό θα είναι να πούμε και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Αν ΄θελήσετε να πάρετε βιβλία χειρομαντειας ,προσέξτε πολύ να μην μπλέκουν μεσα και μαύρες μαγείες ή ρούνους ή παραθρησκευτικές τελετές. Η πραγματική χειρομαντεία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ . Ενα άλλο είναι να μην δεινετε το χερι σας να το διαβάζουν ο οποιοσδήποτε αλμπάνης που ή παει να βγάλει κανα φράγκο (βλέπε περισσότερες τσιγγάνες ) ή για χαβαλέ. Αυτά που κάποιος θα σας πεί θα περάσουν στο υποσυνείδητο άφου η λογική δεν έχει συνήθως τις απαραίτητες γνώσεις για να τα φιλτράρει και να απορρίψει κάποιες πιθανόν ... τοξικές πληροφορίες που αργότερα μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά.
Όσοι ακόμα θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μου σε αυτά τα απόκρυφα πελάγη , να ξέρουν πως θα είμαι εκεί σε κάθε τους απορία σε κάθε λέξη αυτού του ταξιδιού.

2 σχόλια:

xristina είπε...

πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά!!! θα τα διαβάσω όλα προσεχτικά και θα προσπαθήσω να μάθω μέσα απο όλο αυτό...βέβαια θα μελετήσω μόνο το δικό μου χέρι...δεν ξέρω τι τύπο χέρι έχω, αλλά γνωρίζω οτι τα χέρια μου έχουν μια ένταση παραπάνω απο άλλα χέρια μιας και οι δουλειές που έχω επιλέξει μέχρι στιγμής, είχαν να κάνουν με την κίνηση στα χέρια.
σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας και
αφήνω μια καλημέρα μαζί με το ευχαριστώ :)

Τρελός του Χωριού είπε...

Εγω σε ευχαριστω Melissa lli μου αφου με τα λόγια σου μου δίνεις διαθεση να μοιραστώ ακόμα περισσοτερα με όλους σας , τις γνώσεις μου πάνω στο διαβασμα της Μοιρας .

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου