Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το διαβασμα της μοίρας Χειρομαντεια . Το κωνικό χέρι


 Το κωνικό χέρι έχει μέτριο μέγεθος , η παλάμη λεπταίνει ελαφρά προς τα μπρος . Τα δάκτυλα είναι γεμάτα στην βάση και κωνικά ,ή ελαφρώς μυτερά στην κορφή ή στην ονυχοφόρα φάλαγγα. Συχνά συγχέεται με το ψυχικό χέρι , που εγώ ποτέ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί , αφού το κωνικό χέρι σπανιότατα υπερβαίνει τα μέτρια μεγέθη ,ενώ το ψυχικό , σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να το πείς μέτριο ή πλατύ στην βάση του.
   Παιδί της παρόρμησης Συνήθως εμφανίζεται ώς γεμάτο μαλακό και με μυτερά δάκτυλα και αρκετά μακρυά νυχια. Φύση καλλιτεχνική που κυριαρχείται απο μια εντονη ανάγκη για αγάπη αλλά και .... ραχάτι. Αυτό είναι το βασικο τους πρόβλημα. Βασίζονται στην έμφυτη εξυπνάδα τους και προσπαθούν να μην στριμώχνονται ,όταν η ζωή τους ζητά έργο. Έτσι ,ενώ ξεκινούν πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινώντας να φτιάχνουν αριστουργήματα , σχεδόν πάντα τα αφήνουν στήν μέση . Ο Da Vinchi μαλλον ανήκε σε τουτον τον τύπο χεριού , και δεν θα ξέραμε ούτε καν τί σχήμα θα είχαν τα χειλάκια της τζοκοντα αν δεν ήταν αρκετά μικρή ωστέ να την κουβαλά πάνω του σχεδόν σε όλο το δεύτερο μισό της ζωής του προσπαθόντας να την τελειοποιήσει. Θα εμενε και αυτή ημιτελής όπως το περισσότερο απο το 80% των εργων του ,αν δεν τον ενοχλούσε κάτι καθε φορά που .... καθόταν .  
   Βάλε το κωνικό χέρι να μιλήσει μπροστά σε κόσμο και θα νομίσεις ότι εχεις υβρίδιο διασταύρωσης του Αϊνστάϊν , με τον Σωκράτη . Αντιλαμβάνεται αστραπιαία τα νοήματα μιας συζήτησης όπως και τις .... ματιες που την συνοδεύουν ,όμως ενώ μπορεί να φαίνεται σοφός , συνήθως έχει ρηχές γνώσεις . Γι αυτό και λειτουργεί κατα βάσει από παρόρμηση. Όπως τα έντομα . Αμα δεί λάμπα ,πέφτει συνεχώς πάνω της χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα. Μέχρι να ... ροδίσει ,όπότε υπάρχει και η πιθανότητα να ξεκολλήσει . Μέχρι την επόμενη .... λάμπα . 
   Είναι ευέξαπτοι στο ... ξεκούδουνο . Μπορεί να τους βρίσεις και να σου χαμογελάσουν και μπορεί να τους πεις καλημέρα και να σε αρχίσουν στα μπινελίκια γιατί είχε λέει αυθάδεια τό τελείωμα της χροιάς της φωνής σου. Όμως δεν σου κρατάνε κακία . Πάλι καλά δεν λές που είναι και .... μεγαλόψυχοι μη χέσω??? 
  Είναι πολύ ευαίσθητοι σε ότι εχει να κάνει με ζητήματα καρδιάς . Ζήτησε του 5 ευρώ για δουλειά και θα στα αρνηθεί . Ζήτα του 5000 ευρώ γιατι ξέρεις τον Καζαμπούμπου ,που είναι μπατζανάκης του Μουλούμπα που βοηθάει άστεγα παιδιά στο Κονκο και θα στα ...δώσει. Βέβαια μετά θα στείλει τον Αμπντούλ να σε κυνηγάει ,ομως αυτό ειναι άλλο θέμα
   Η καλλιτεχνική φύση τούτου του χεριού έχει να κάνει περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία και όχι με την ικανότητα να παράγουν τέχνη . Μπορεί να γίνουν σπουδαίοι σολίστες ,όχι όμως συνθέτες . Εξαιρετικοί εκτιμητές έργων τέχνης ,όχι όμως ζωγράφοι . Κριτικοι ,όχι όμως ... Πελλοπονήσιοιεεε συγνώμη ,μπερδεύτηκα). Είναι τόσο συναισθηματικοί , που ανεβαίνουν στα μεγαλύτερα ύψη έκστασης ή κατεβαίνουν σε κατάβαθα απελπισίας για ασήμαντα πράγματα σε χρόνο De te ( που λέμε και εμείς οι γραμματιζούμενοι) . Είναι αυτό που λέμε ,τα νεύρα μας τρενάκι. 
   Τώρα , όσο πιό πλαδαρή είναι η αίσθηση του δέρματος του , τόσο πιο πολύ θα χρησιμοποιεί τις πραγματικά ιδιαίτερες ικανότητες του ,για να χειρίζεται τους άλλους να κανουν αυτό που ο ίδιος βαριέται να κάνει μόνος του .Και πιστέψτε με , εχει μεγάλη ικανότητα σε αυτό. Όσο πιό σφικτή είναι η αίσθηση , τόσο το άτομο αυτό θα οργανώνει τις ενέργειές του και θα συγκροτεί την φύση του σε πολύ αξιόλογες εργασίες που συνήθως έχουν να κάνουν με τον καλλιτεχνικό χώρο ή σε ότι έχει να κανει με εκτέλεση ή χρήση ιδιαίτερης ευαισθησίας Λόγου ,Ήχων αλλά και γενικά ταλαντώσεων ψυχής . Και για να το κάνουμε πιό λιανά , έιναι ότι πρέπει άν γίνει μουσικός , ηθοποιός , πολιτικός , συλλέκτης έργων τέχνης , δημοσιογράφος και άλλα παρεμφερή. 
    Τύπος κωνικού χεριού είναι αυτό στην φωτογραφία στην αρχή του μπλόγκ. 
.
   Αυτα τα ολίγα για απόψε . Αντε ,κουράγιο , Δυο μονο τυποι μας έχουν μήνει ακόμα
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου