Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

το χερι σαν σπατουλα


 Το σαν σπάτουλα χέρι ,ή νευρικό χέρι , είναι συνήθως καμπουριασμένο (λίγο ... όρτσα) με μεγάλες άκρες δακτύλων που μοιάζουν σαν σπάτουλα. Μόνο που εδώ ,το ίδιο σχήμα φτυαριού το έχουμε και στην παλάμη . Έτσι ,αυτή μπορεί να είναι στενή κοντά στην βάση του καρπού και ανοιχτή στις βάσεις των δακτύλων ή όμως και το ανάποδο. 
  ΠΡΟΣΟΧΗ . Γενική οδηγία για ΟΛΟΥΣ τους τύπους χεριών. Όσο πιο σκληρή και σφιχτή είναι η αίσθηση του δέρματος της επιδερμίδας τόσο πιο ευέξαπτη επιθετική ανήσυχη και ενθουσιώδης είναι μια φύση . Είναι επιρρεπής σε υλικής φύσης βιοματικες καταστάσεις . Όταν είναι μαλακιά αλλά ελαστική τότε τα βιώματα που ψάχνει τούτο το άτομο είναι περισσότερο πνευματικά (κουλτούρα να φύγουμε (μην γελάσει κανείς γιατί και εγώ τέτοια ιφή έχω. ΕΕΕΕΠ  Σε είδα .... ) παρά υλικα . Όταν η αίσθηση είναι πλαδαρή ,νερουλή σαν πλαστελίνη που δεν έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα ,τότε αυτό το άτομο είναι φαντασιόπληκτο και τεμπέλης . Είναι σαν στου χεριού του τις ικανότητες να έχει πατήσει slow mosion.
  Τώρα , αν το χέρι σπάτουλα είναι σφιχτό ,είναι που είναι το χέρι της περιπέτειας , βάζεις και φωτιά στο μπαρούτι , τι περιμένεις ? μπάρμπεκιου ? Ενα ολοκαύτωμα που δυστυχών καίει κυρίως αυτόν που εχει το χέρι . Ανάγκη για ανεξαρτησία και δράση ορίζουν την ζωή του . Θαλασσοπόροι ,εξερευνητές  και μεγάλοι μηχανικοί είχαν τέτοια χέρια αλλά και άλλοι πολλοί με τέτοια χέρια , διάσπαρτοι σε όλα τα επαγγέλματα , περιμένουν μια αλλαγή της τύχης για να ζήσουν τούτη την μοίρα που είναι όνειρο γι αυτούς 
  Τα δάχτυλα είναι κατά βάση μακρυά και ψηλο αποστεωμένα . Τους αρέσει η ανεξαρτησία και το να μην ορίζονται από νόμους . Γι αυτό κινούνται συνήθως σε κοινωνικά άκρα έτοιμα να ανατρέψουν το κατεστημένο. Αυτός ο τρόπος σκέψης , πολλές φορές αβάσταχτος για πολλούς (τους γύρω του εννοώ), του δίνει και την δύναμη να πρωτοτυπεί. Έτσι ,ένας τραγουδιστής ,ένας ηθοποιός ,ένας γιατρός ,ένας θρησκευτικός ποιμένας , εφευρίσκουν πρωτοπόρους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας . Βέβαια αυτό τους κάνει και λίγο ... ψώνια. Ας μην μιλήσω για τον εγωκεντρισμό τους .Είναι όμως συχνά προάγγελοι μιας νέας εποχής και σκέψης ,που όταν οι υπόλοιποι την έχουμε ανάγκη αυτή γεννιέται μέσα από τούτες τις μήτρες
   Αν το πλατύτερο κομμάτι της παλάμης είναι στην βάση των δακτύλων , τότε αυτός ο τύπος στήνει τεράστιες μηχανές και εφευρέσεις που είναι χρήσιμα στην υλική όψη της ζωής μας . Αν το πλατύτερο κομμάτι είναι πάνω από τον καρπό τότε αυτή η εφευρετικότητα κινείται στον χώρο των ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προ-Βληματικές ΣημειΏσεις ενος τρελού, στο ΑγριοΛόγιο 2016

Συνοδηπόροι

Αρχειοθήκη ιστολογίου